3.9.12

Συνάντηση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν με Ελληνοαμερικανούς...


Για άλλη μία φορά ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τα φιλελληνικά του αισθήματα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην πολιτεία του Οχάιο.

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την...
«Φωνή της Αμερικής», ο Τζο Μπάιντεν, σταμάτησε σε μια καφετέρια της πόλης Γουώρεν για να ξαποστάσει για λίγο και να πιεί έναν καφέ με τον ελληνοαμερικανό μάνατζέρ του.

Αντάλλαξε χειραψίες με όσους έσπευσαν να τον υποδεχτούν στην είσοδο της καφετέριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα τραπέζι στο οποίο κατάλαβε ότι κάθονταν πολίτες ελληνικής καταγωγής.

«Γεια σας. Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος», συστήθηκε για να εισπράξει το αστείο ενός Ελληνοαμερικανού, που νόμισε πως επρόκειτο για φάρσα: «Χαίρω πολύ, κι εγώ είμαι ο Πωλ Νιούμαν», του απάντησε.

Όλοι γέλασαν κι αμέσως μετά ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Ρωτήστε τον Γιώργο και θα σας πει ποιος είναι ο πιο φιλέλληνας, Ιρλανδικής καταγωγής, Αμερικανός», δήλωσε υπονοώντας βέβαια τον εαυτό του. Δεν έγινε γνωστό ποιος είναι ο Γιώργος στον οποίο αναφέρθηκε, όμως ο κ. Μπάιντεν κάθισε στο τραπέζι και είχε μαζί τους συζήτηση, που δεν καταγράφτηκε από τις κάμερες.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την εκτίμησή του για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα και την Ελλάδα. Σε μια τελετή που είχε γίνει πριν τρία χρόνια στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής παλιγγενεσίας ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει παρουσία του Προέδρου Ομπάμα και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου: «Νοιώθω Έλληνας όχι μόνον την 25η Μαρτίου, αλλά 365 μέρες τον χρόνο».

Το όνομα Τζο Μπαϊντενόπουλος είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, Ανδρέας Μάνατος, αμέσως μετά τις εκλογές του 2008 σε άρθρο του που υποστήριζε πως η νέα ομάδα η οποία ανέλαβε τον Λευκό Οίκο διακατέχεται από φιλελληνικά αισθήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: