12.9.12

Μπαράζ κινητοποιήσεων την Τετάρτη...


Απεργούν εκπαιδευτικοί, φαρμακοποιοί του Πειραιά, εργαζόμενοι στο ΤΤ και δήμους...
Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν για σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων του... ΤΤ αποφάσισε ομόφωνα τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη.

Επίσης, τα καταστήματα του ΤΤ που λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια θα παραμείνουν κλειστά ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική υπηρεσία και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα συζητείται και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Απεργούν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά

«Ρολά κατεβάζουν» την Τετάρτη τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά καλεί επίσης τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αναβάλει τη Γενική του Συνέλευση (15 Σεπτεμβρίου), εφόσον δεν υπάρξει η πληρωμή της 12ης Σεπτεμβρίου, που αποτελεί την απαρχή του χρονοδιαγράμματος πληρωμών του υπουργείου.

Διήμερο λουκέτο στους δήμους

Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι δήμοι όλης της χώρας, σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά τις περικοπές στους ήδη μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος (11:00 π.μ.) και θα ακολουθήσει πορεία. Ακολούθως, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα 1:00 μ.μ.). Θα προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Την Πέμπτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής (10:00 π.μ.) αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους βουλευτές για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ούτε και από τα 35 εκατ. ευρώ που εκταμίευσε το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες πριν από το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την περασμένη Πέμπτη.

Οι δήμαρχοι και το ΔΣ της ΚΕΔΕ έβαλαν ως «κόκκινη» γραμμή τα 2,7 δισ. ευρώ (2,4 δισ. του προϋπολογισμού και τα μη εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατομμύρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη), αλλά και τη νέα μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά 30%.

Όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους δήμους, τότε η τοπική αυτοδιοίκηση θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.

Κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς

Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) προχωρούν την Τετάρτη οι μεν δάσκαλοι σε 24ωρη απεργία οι δε καθηγητές σε τρίωρες εργασίας...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: