28.9.12

Νέα σκίτσα για τον Μωάμεθ...


Μετά το γαλλικό «Charlie Hebdo» και το γερμανικό «Titanic», συνέχεια στην υπόθεση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ έδωσε ένα ισπανικό σατιρικό περιοδικό.
«Μα...
ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;», αναρωτήθηκε στο εξώφυλλό του το περιοδικό «El Jueves», το οποίο στήριξε το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, τα σκίτσα του οποίου προκάλεσαν βίαιες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο την περασμένη εβδομάδα.

Η εκδότρια
«Αν δεν μπορείς να απεικονίσεις τον Μωάμεθ, πώς ξέρεις ότι είναι αυτός στα σκίτσα;» αναρωτήθηκε η εκδότρια του περιοδικού, Μάιτε Κίλε, μιλώντας στην εφημερίδα «Huffington Post» και δήλωσε ότι με το συγκεκριμένο τεύχος αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Πάντως, μετά τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις που είχαν πυροδοτήσει τα γαλλικά σκίτσα, η ισπανική πρεσβεία στην Αίγυπτο συνέστησε προσοχή στους Ισπανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα για τυχόν αντιδράσεις μετά το σκίτσο του περιοδικού «El Jueves», ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ισπανικές αρχές θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε άλλες αραβικές χώρες.

«Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;», αναρωτιέται στο εξώφυλλό του το περιοδικό «El Jueves»...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: