30.9.12

Διέψευσε το ΥΠΕΞ ανύπαρκτο περιστατικό που αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ...


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας διέψευσε ως ανύπαρκτο και «αποκύημα νοσηρής φαντασίας» περιστατικό που φέρεται να συνέβη στη Θεσσαλονίκη και έλαβε διαστάσεις σε μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.

Το περιστατικό υποτίθεται ότι αφορούσε...
θανάσιμο τραυματισμό φοιτητή στη Θεσσαλονίκη από εξτρεμιστιστικά εθνικιστικά στοιχεία γιατί «αρνήθηκε να αλλάξει το επίθετό του σε ένα πιο 'ελληνικό' όνομα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, ο κ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

«Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, σχολιάζοντας τις αναφορές των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ είχε δηλώσει: «Είμαστε αηδιασμένοι από όσα ακούσαμε από πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όλους στην ΠΓΔΜ να προσεγγίσουν με υπευθυνότητα τις πληροφορίες και το όλο θέμα, επειδή είναι ευαίσθητο. «Τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση και επίσημη στάση για όλες αυτές τις πληροφορίες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα αντιδράσει σε σχέση με όλες τις πληροφορίες και τις πτυχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», είπε.
Η φημολογία, που όπως φαίνεται ξεκίνησε από μία ανάρτηση την Παρασκευή στο Facebook, αναπαρήχθη χωρίς επιβεβαίωση από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ακόμη και από το κρατικό κανάλι.

Τελικά, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ μετέδωσαν πριν από λίγο ότι κατά πάσα πιθανότητα η πληροφορία περί νεκρού στη Θεσσαλονίκη είναι ψευδής....

Δεν υπάρχουν σχόλια: