12.9.12

Επί ποδός πολέμου...


Eστησαν ξανά, τον σιδερένιο φράχτη στην Βουλή...

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται δάσκαλοι, καθηγητές, ένστολοι, γιατροί, εργαζόμενοι στους δήμους, στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, καθώς και οι υπάλληλοι του ΤΤ, που αντιδρώντας στις ... επικείμενες περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, σε κινητοποιήσεις.

Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας από σειρά συγκεντρώσεων, που θα καταλήξουν -είτε απευθείας είτε μέσω υπουργείου Οικονομικών ή υπουργείου Εσωτερικών- στο Σύνταγμα. Η αστυνομία έστησε ξανά τον σιδερένιο φράχτη στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Στις 12:00 στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο· σε εξέλιξη συγκέντρωση δημάρχων και εργαζομένων στους δήμους στην πλ.Κλαυθμώνος· στο Σύνταγμα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας καρκινοπαθείς και άτομα με χρόνια νοσήματα· διαμαρτυρία ένστολων στις 16:30 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα Προπύλαια.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Ειδικότερα:

Οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία
Οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας (11:00 έως 14:00 και 14:00 έως 17:00)
Σε 24ωρη απεργία και οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων
Σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή βρίσκονται οι καθηγητές των ΤΕΙ
Απεργία πραγματοποιούν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές
Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί
Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Σε 24ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, ενώ οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι ένστολοι, που διοργανώνουν στις 16:30 συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή)
Κλειστοί σήμερα, Τετάρτη και αύριο οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ.Κλαυθμώνος. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:00
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στην Αττική. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση τα γραφεία του Συνδικάτου στην Ομόνοια στις 11:00
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά του ΤΤ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια θα βρίσκεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αυτόνομη Παρέμβαση» ζήτησε κήρυξη γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, αποδίδοντας στην πλειοψηφία της «ιστορικές ευθύνες».

Η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε την κήρυξη γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: