4.9.12

Κάηκε ολοσχερώς το πίσω μέρος πλοίου στη Σκιάθο...


www.magnesianews.gr
Κίνδυνο διέτρεξε εμπορικό πλοίο, στη Σκιάθο, από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, νωρίς σήμερα το πρωί, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είχε τη συνδρομή υδροφόρας του Δήμου και ιδιωτών, είχε αποτέλεσμα τον μερικό έλεγχο, ενώ επί...
τόπου βρίσκεται ακόμη δύναμη πυροσβεστών. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι στο πλοίο βρισκόταν πλήρωμα επτά Ελλήνων, που όμως τους έπιασε στον ύπνο και δεν την αντιλήφθηκαν, αλλά, ευτυχώς, γι’ αυτούς, πολίτης που την είδε από τη στεριά ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική.
Τα επτά άτομα του πληρώματος, που είναι όλοι Έλληνες, ξύπνησαν και πήγαν στην πλώρη του πλοίου, για να μην κινδυνέψουν, βγήκαν τελικά από το πλοίο, μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια έδωσαν κατάθεση στο Λιμεναρχείο Σκιάθου.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί, στο εμπορικό πλοίο “Avantis”, μήκους 60 μέτρων, που είναι αγκυροβολημένο στη θέση «Καρνάγιο» στην περιοχή του αεροδρομίου Σκιάθου, διότι έχει απαγορευτεί ο απόπλους του, λόγω κατασχέσεων που εκκρεμούν από προμηθευτές, από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, από τις 26 Ιουνίου. Οι επτά ναυτικοί παραμένουν στο πλοίο, καθώς η εταιρία, που έχει έδρα τη Χαλκίδα, τους οφείλει χρήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 5.55 το πρωί και επί τόπου πήγαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, με 10 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή, πυραγό, Γιώργο Λιακόπουλο. Ο Δήμος Σκιάθου έστειλε για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων μια υδροφόρα, ενώ συνέδραμε το Λιμεναρχείο που έριχνε θαλασσινό νερό, καθώς και ένας ιδιώτης με βάρκα, που επίσης έριχνε θαλασσινό νερό.
Η φωτιά ξέσπασε στη γέφυρα της πρύμνης του σκάφους, περιοχή που γειτνιάζει με τις καμπίνες του πληρώματος, ενώ καίγονταν πλαστικά και μέταλλα και εξοπλισμός που βρισκόταν στο χώρο, ενώ, σύμφωνα με πυροσβέστες, ήταν δύσκολο περιστατικό.
Τελικά και μετά από έξι ώρες «μάχης» με τις φλόγες, οι λιμενικοί κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο και τελικά να τη σβήσουν πλήρως στις 12 το μεσημέρι.
Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, καθώς κάηκε ολοσχερώς όλο το πρυμναίο μέρος του πλοίου (συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας και των καμπινών του πληρώματος) που είχε και εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: