21.9.12

Ο πραγματικός στόχος της επίσκεψης Σαμαρά στη Ρώμη...

Το σημερινό ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογο του Μάριο Μόντι θεωρείται και είναι από πολλές απόψεις εξαιρετικά κρίσιμο. Κι αυτό γιατί η... Ιταλία, αυτή τη στιγμή, είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία που αντιμετωπίζει έντονο δημοσιονομικό πρόβλημα και άρα, εκ των πραγμάτων, λαμβάνει θέση leader στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρώμη, σήμερα, θα επιδιώξει να «δέσει» τη χώρα στο άρμα των κρατών της Ε.Ε. που θα ηγηθούν της προσπάθειας για μια συνολική διευθέτηση του ζητήματος, έτσι ώστε να μην απομονωθεί και αφεθεί να ξεπεράσει το δικό της πρόβλημα μόνη της. Αυτό θα είναι το βασικό ζητούμενο της επίσκεψης.

Ατύπως, το τελευταίο διάστημα, έχει αρχίσει να συγκροτείται μια συμμαχία μεταξύ των «προβληματικών χωρών» και η Ελλάδα επιχειρεί να ενταχθεί σε αυτή. Το θέμα πάντως είναι ότι μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Και αυτό γιατί τα υπόλοιπα μέλη του κλαμπ, στο σύνολο τους, προσπαθούν να διαχωρίσουν την θέση τους από την Ελλάδα, θεωρώντας ότι είναι μια εντελώς διαφορετική και ιδιόρρυθμη περίπτωση.
voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: