7.9.12

Στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα ο Χ. Β. Ρόμπεϊ...


Συνάντηση με τον Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ θα έχει στις 17.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναζητώντας ακόμη μία ξεκάθαρη δήλωση στήριξης στις προσπάθειες της Ελλάδας, εν αναμονή της έλευσης της τρόικας.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και...
το αίτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η τύχη του οποίου θα κριθεί από την έκθεση αξιολόγησης των ελεγκτών, βάσει και του νέου πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ρόμπεϊ δεν θα συναντηθεί τελικά με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το επίσημο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το σφικτό του πρόγραμμα, καθώς για αύριο είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Για «εξόχως προσβλητική» άρνηση τόσο προς τον ελληνικό λαό, όσο και προς τη Δημοκρατία κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ισως την Κυριακή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Εν τω μεταξύ, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή το βράδυ η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν επικοινωνία για το θέμα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Είχε προηγηθεί αίτημα τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Φώτη Κουβέλη για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα, με το Μέγαρο Μαξίμου αρχικά να προσανατολίζεται σε σύσκεψη μετά και τις επαφές του Πρωθυπουργού με τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ την Τρίτη στη Φραγκφούρτη.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για έλλειμμα συντονισμού στην κυβέρνηση. Eίναι δυνατόν να μην υπάρχουν τακτικές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, διερωτήθηκε, κρίνοντας ως απολύτως απαραίτητο το συντονισμό τους εν όψει των συναντήσεων με την τρόικα...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: