25.9.12

Τι κρύβεται πίσω από την αδιαλλαξία του Τόμσεν...

«Ξέρετε τι θέλουμε. Θα επιστρέψουμε όταν είστε έτοιμοι». Με αυτό τον σχεδόν μονότονο τρόπο απαντά στην ελληνική κυβέρνηση η πλευρά της τρόικας, κάθε φορά που τίθεται προς συζήτηση το μείζον ζήτημα της ... συνέχισης των διαπραγματεύσεων που «έμειναν» κυριολεκτικά στη μέση.

Η τρόικα, με τις "ευλογίες" κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αυτή τη φορά, τηρεί στάση αδιαλλαξίας και είναι αποφασισμένη να φτάσει τη συζήτηση στα άκρα, προκειμένου να διασφαλίσει ό,τι θέλει. Έτσι, ο Πολ Τόμσεν είναι αυτός που έχει αναλάβει το ρόλο του σκληρού σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές από της Βρυξέλλες που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πίσω από το ΔΝΤ κρύβεται και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, πολύ θα ήθελε να πει όσα λέει σήμερα το ΔΝΤ, αλλά δεν μπορεί.

Ο κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε δεν έχει αλλάξει γνώμη σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της, επιμένοντας στην πολιτική της βίαιης εσωτερικής υποτίμησης, αλλά αναγκάζεται να μην την εκφράζει ενόψει των αμερικανικών εκλογών.

Γι' αυτό και τον ρόλο του σκληρού έχει αναλάβει πλέον το ΔΝΤ και ο συνήθης ύποπτος κ. Τόμσεν...

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: