17.9.12

Χάνουν το επίδομα όσοι έχουν φυσικό αέριο; ...


Να μη πάρουν το επίδομα θέρμανσης φέτος κινδυνεύουν χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, καθώς δεν μπορεί ακόμα η κυβέρνηση να εξοικονομήσει το κονδύλι που χρειάζεται για να καλυφθεί η πληρωμή του. Ενδεχομένως να αφορά μάλιστα μόνο όσους ... χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση και όχι άλλα καύσιμα όπως για παράδειγμα φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, στη σύσκεψη της ειδικής διακομματικής επιτροπής έγινε λόγος για "επίδομα πετρελαίου" και όχι για "επίδομα θέρμανσης". Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και κομμάτων κατέληξαν σε ένα σχέδιο που δίνει κυρίως βάρος στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, ενώ τα γεωγραφικά θα βαρύνουν λιγότερα.

Με την έννοια αυτή, φαίνεται πως θα αποκλειστούν οι πολύ ζεστές περιοχές της χώρας από το επίδομα αλλά στοχεύουν κυρίως στα εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα.

Η Επιτροπή που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη κατέληξε πάντως στην άποψη ότι πρέπει τα λεφτά να δοθούν ως επίδομα και όχι σαν συμψηφισμός με το φόρο εισοδήματος του 2013.

Το Γενικό Λογιστήριο έχει πάρει εντολή να βρει τρόπο να εξοικονομηθούν τα λεφτά, αλλά η πληρωμή του θα πρέπει να μετατεθεί για το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως καταβάλλεται προσπάθεια το ζήτημα να κλείσει μέσα στην εβδομάδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: