21.9.12

Η Έλλη, η Ανθή και ο Αιμίλιος...


Δεν έχει καμία, μα καμία, σημασία που η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη δεν τα κατάφερε στα δοκιμαστικά. Και τι έγινε, δηλαδή; Πόσοι κορυφαίοι δεν έχασαν τα λόγια τους υπό το κράτος του πανικού; Το άγχος του πρωτάρη που δένει τη γλώσσα πλεξίδα, τα φώτα, το στενό παπούτσι, τα λόγια του παπά, δεν θέλει και πολύ, γι’ αυτό και στην ΕΡΤ σκέφτονται να...

δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στην κ. Σαλαγκούδη. Και αφού δεν τα κατάφερε για τον πρωινό «αέρα» της Κρατικής Τηλεόρασης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθεί ώρα απογευματινή στο πλευρό του Χρήστου Μέγα. Με λιγότερο άγχος, καλύτερες συνθήκες προσαρμογής, ήπιας έντασης απαιτήσεις, όπως αρμόζει σε νεήλυδες του Ραδιομεγάρου…

Αυτά για την κυρία Σαλαγκούδη. Γιατί για τον κύριο Μπεσκένη, ο οποίος πέρασε μαζί της τη στενωπό και τη στενοχώρια των δοκιμαστικών, δεν υπάρχουν – για την ώρα – νεότερα.

Στο μεταξύ και επειδή ο χρόνος τρέχει και έργο πρέπει να παράγεται, ο Αιμίλιος Λιάτσος, ήδη έχει αρχίσει να κρατά σημειώσεις για τούτο και για ‘κείνο, να συζητά για το μέλλον και τη δυναμική της Κρατικής τηλεόρασης, να ρίχνει μια ματιά σε πρόσωπα που θεωρεί απολύτως τηλεοπτικά και γενικώς να κάνει αυτό που ξέρει: (ιδιωτική) τηλεόραση.

Και παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις, όσοι βρίσκονται στο ίδιο γραφείο, ασανσέρ, διάδρομο μαζί του, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν προσηνή άνθρωπο, με καλές προθέσεις, “θύμα”, ίσως, του lifestylίστικου προφίλ που ο ίδιος δημιούργησε τα τελευταία χρόνια στα ιδιωτικά κανάλια.

Εννοείται βέβαια, πως οι αλλαγές που προωθούνται, ειδικά στον ενημερωτικό τομέα της Κρατικής, δεν είναι μόνο σκέψεις και σχέδια του κυρίου Λιάτσου. Επί παραδείγματι, μέρες τώρα, συζητώνται – χαμηλόφωνα, η αλήθεια είναι – οι νουβοτέ που ετοιμάζονται για το βραδινό δελτίο ειδήσεων, για το οποίο, κάποιοι έχουν εισηγηθεί αλλαγή δομής με πιο σφιχτό πλαίσιο, χωρίς πολλές συζητήσεις στα “παράθυρα” και με τους ρεπόρτερ να δίνουν το ρεπορτάζ τους και να επιστρέφουν σε αυτό με την πρώτη τελεία.

Φυσικά σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσει και η κυρία Έλλη Στάη, η οποία, αν και χρειάστηκε λίγο διάστημα για να «μαρκάρει» με το στίγμα της το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ωστόσο, θα πρέπει να συναινέσει σε όποια νέα απόφαση ληφθεί για το καλό της ενημέρωσης, πάντα.

Και όπως συμβαίνει πάντα, σε περίοδο αλλαγών και ανακατατάξεων, οι ματιές σε νέα πρόσωπα και για νέες εκπομπές, δεν έχουν ακόμη κάνει τον κύκλο τους. Παραδείγματος χάριν, μέρες τώρα συζητιέται μία νέα ενημερωτική εκπομπή, για τα Σαββατοκύριακα ίσως, με “δίδυμο” τον Γιάννη Χρηστάκο και τη γνωστή από τα δελτία ειδήσεων, Ανδριάννα Παρασκευοπούλου.

ΥΓ: Συγκεκριμένες σεπτές στήλες των media ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Παίρνουν το εν λόγω ρεπορτάζ, του κοτσάρουν από πάνω και την ένδειξη «αποκλειστικό» και άλλη μία μάχη για την… ενημέρωση, μόλις θα έχει κερδηθεί.


mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: