24.9.12

Εκθέτουν την ομογένεια οι "Μεγάλοι Ευεργέτες"...

Ως «γραφικούς» χαρακτηρίζουν στην Ελλάδα ομογενείς που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πρόθυμοι να εξοφλήσουν τα χρέη της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τους ισχυρισμούς τους, δε, αυτούς τους προβάλουν ως «σοβαρούς» και παροικιακά μέσα ενημέρωσης που «εγκαλούν» την...
ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση γιατί δεν δέχονται την προσφορά για να «σβήσουν» τα χρέη των χωρών τους.
Αντιπροσωπεία της οργάνωσης που έχει ως πρόεδρο τον ομογενή γιατρό, Μανώλη Λαμπράκη, η οποία, σύμφωνα με τις διακηρύξεις της, φιλοδοξεί να αποπληρώσει ολόκληρο το χρέος της Ελλάδος και της Κύπρου και, μάλιστα, εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων, βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο και είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή, προς τον οποίο ανέλυσε την προσφορά της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η άφιξη της αντιπροσωπείας έγινε μετά από γραπτή πρόσκληση του προέδρου Χριστόφια, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε κώλυμα για τη συνάντηση, λόγω συνάντησης που θα είχε με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρντ.
Σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Δρ Μανώλης Λαμπράκης, μίλησε αναλυτικά για την οργάνωση και ισχυρίσθηκε ότι τα ποσά που διαθέτει, μέσω των ομολόγων του Αρτέμη Σώρα από την Πάτρα, ανέρχονται σε τρία τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Λαμπράκης είπε για την οργάνωση ότι «ιδρύθηκε πριν από ενάμισι με δύο χρόνια στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει το εθνικό χρέος. Το μνημόνιο έθετε ως όρο ότι μόνο αυτόχθων Έλλην, κάτοικος Ελλάδος, μπορεί να αγοράσει το χρέος». Εξήγησε ότι «δεν στοχεύει απλώς στο να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδος, αλλά είναι ο αντίποδας της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν Έλλην Πρωθυπουργός, ήλθε ξαφνικά να μας πει ότι είμαστε μέρος της Παγκόσμιας Κυβέρνησης και ότι πρέπει να υπακούμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι κ.λπ. Η δική μας θέση είναι ότι μας ενδιαφέρει η συνεργασία με όλους τους λαούς και τα έθνη, προτιμούμε όμως τον γεωγραφικό χάρτη ως ένα πολύχρωμο μωσαϊκό και όχι ενός χρώματος. Θέλουμε τα κράτη-έθνη να διατηρήσουν την εθνική τους οντότητα, την αξιοπιστία και αξιοπρέπειά τους». Συμπλήρωσε ότι «αυτή ήταν η γενική ιδέα, η πιο συγκεκριμένη ιδέα όμως ήταν να αντιμετωπίσουμε πρώτα το χρέος της Ελλάδος και της Κύπρου το οποίο τότε δεν ήταν εμφανές στον ορίζοντα».
Για το θέμα αυτό, η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης έγραψε μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι, βέβαια, σοβαρά αυτά που ισχυρίζεται ο γιατρός, Μανόλης Λαμπράκης. Ότι δήθεν αυτός, και κάποιοι, αόρατοι, συνεργάτες του, είναι σε θέση να πληρώσουν το χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου. Έπρεπε, όμως, να καταγραφούν, όπως τα είπε, για να έχει άμεση γνώση η ομογένεια, το όνομα της οποίας εκτίθεται από κάτι τέτοια. Το θέμα ξεκίνησε με μια τηλεοπτική συνέντευξη του, κατά τα άλλα συμπαθούς γιατρού Λαμπράκη, στην Κρήτη, πριν μερικές εβδομάδες, και έφτασε να γίνει ολοσέλιδο, πρώτο θέμα, σε (μικρής εμβέλειας) εφημερίδα των Αθηνών. Ας μην παίζουμε, λοιπόν, με την αγωνία των Ελλήνων που υποφέρουν. Κι ας μην εκθέτουμε την ομογένεια».


ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ»

Στο μεταξύ, με σλόγκαν (και τίτλο της πρωτοβουλίας) «Ελλάδα Χωρίς Χρέος» (Greece Debt Free), ο 33χρονος Πέτρος Νομικός, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ίδρυσε τον ομώνυμο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, και ήδη ξεκίνησε το φιλόδοξο πατριωτικό του έργο να αγοράζει τα νέα ελληνικά ομόλογα στις τρέχουσες τιμές από τη δευτερογενή αγορά και να τα διαγράφει, ώστε να μειωθεί σταδιακά το χρέος...

...Ο οργανισμός «Greece Debt Free» (GDF) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία Ελλήνων επιχειρηματιών και απλών πολιτών και εδώ και 5 ημέρες που λειτουργεί άρχισε να συγκεντρώνει δωρεές και χορηγίες επιχειρηματιών, κυρίως ομογενών αλλά και Φιλελλήνων αλλά και κάθε πολίτη, που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα...
Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Νομικός ίδρυσε ΜΚΟ [Μη Κυβερνητική Οργάνωση] στις ΗΠΑ και μάλιστα στο Delaware, όπου οι νόμοι για οικονομικές απάτες δεν είναι ιδιαίτερα αυστηροί και μάλιστα για απάτες στο εξωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να προβληματίσει...
 http://neoskosmos.com/news/el/node/25709

Δεν υπάρχουν σχόλια: