16.9.12

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκαλεί εντελώς ανίκανο ή και κάτι περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά…


Σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Επενδυτής, ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεδιπλώνει τη ρητορική του εναντίον όσων δεν έκριναν εξαρχής σκόπιμη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποκαλώντας τους ανίκανους, ίσως κι... απατεώνες.

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα:

Καθένας όμως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Θέλω να κάνω το εξής...


...ερώτημα κ. Καλαρρύτη: Αν οι άνθρωποι που μας κυβερνούσαν και οι οποίοι μας οδήγησαν στο μνημόνιο, εσκεμμένα δεν έκαναν την αναδιάρθρωση έγκαιρα ή δεν καταλάβαιναν τι έπρεπε να πράξουν. Αν ήταν εντελώς ανίκανοι ή κάτι άλλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μην κυβερνούσε εκείνη την εποχή, αλλά οι θέσεις του για την αναδιάρθρωση του χρέους δεν ήταν διαφορετικές από εκείνες της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Είναι ο Αντώνης Σαμαράς -τουλάχιστον- εντελώς ανίκανος, Προκόπη Παυλόπουλε ή και κάτι άλλο; Τι να είναι αυτό το άλλο; Ηλιθιότητα; Διαφθορά; Προδοσία;

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Σαμαράς:

Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/3/2011


- Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;

«Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της».

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αν και πολέμιος της αναδιάρθρωσης, υποστήριξε – με χρονοκαθυστέρηση – το «κούρεμα» όταν και όπως έγινε και μάλιστα το παρουσίασε ως αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής και το χρησιμοποίησε ως βασική αιτία για τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και για την θετική του ψήφο στο δεύτερο Πρόγραμμα.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, 11/2/2012


«Ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Αλλά σίγουρα θα σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και θα αποτρέψει τα χειρότερα πολύ άμεσα. Γιατί αν δεν γίνονταν αυτά, δεν θα είχαν νόημα όλα τα άλλα».


Καταλαβαίνει ο...χαρισματικός Πάκης ότι ο αποκαλεί ανίκανο τον αρχηγό του;;
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: