10.9.12

Στη Λευκωσία κλιμάκιο του ΔΝΤ...


Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται στη Λευκωσία για εξέταση του τρόπου εφαρμογής διαφόρων νομοθεσιών, που αφορούν την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από... παράνομες δραστηριότητες, το γνωστό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η επικεφαλής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), Εύη Παπακυριακού, δήλωσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται με πρόσκληση της υπηρεσίας της. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για έρευνα ή έλεγχο, αλλά για να δοθούν στο κλιμάκιο του ΔΝΤ κάποιες διευκρινίσεις που είχαν ζητηθεί για τις πρόνοιες της κυπριακής νομοθεσίας και τους τρόπους εφαρμογής της. Η κ. Παπακυριακού ανέφερε ότι ως τώρα, οι πληροφορίες και οι διευκρινίσεις δίνονταν τηλεπικοινωνιακά.

Ωστόσο, είπε, για να μην υπάρχουν απορίες και ερωτήματα, εισηγηθήκαμε στο κλιμάκιο να επισκεφθεί την Κύπρο και να πάρει διευκρινίσεις με διαφάνεια, ώστε να έχει σαφή και πλήρη εικόνα. Είπε ακόμα ότι το κλιμάκιο, το οποίο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Κύπρο, θα έχει συναντήσεις με αρμοδίους της Κεντρικής Τράπεζας, του υπουργείου Οικονομικών, δικηγόρους και άλλους. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: