11.9.12

Σχολεία σε... εμπόλεμη ζώνη λόγω των μετεγγραφών...


Κατάσταση πολέμου έχει δημιουργήσει μεταξύ Γυμνασίων και μεταξύ Λυκείων το φετινό σύστημα χωροταξικής κατανομής των μαθητών. Τα κριτήρια που λήφθησαν υπόψη για τις «αυτόματες» εγγραφές αποφοίτων Δημοτικού σε Γυμνάσια και αποφοίτων Γυμνασίου σε Λύκεια, οδήγησαν...
μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προς τα διδακτήριά τους, ακόμη και αν στη διαδρομή προσπερνούν σχολικά κτήρια που απέχουν μόλις ένα ή δύο οικοδομικά τετράγωνα από τις κατοικίες τους.

Οι προβλέψεις της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το μπάχαλο που επρόκειτο να δημιουργήσει η εφαρμογή του λανθασμένου, όπως εξαρχής το χαρακτήρισε, συστήματος δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης.

Το καμπανάκι που είχε κρούσει η ΕΛΜΕ, οι επισημάνσεις διευθυντών και οι διαμαρτυρίες γονέων ούτε καν λήφθηκαν υπόψη. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ούτε βήμα δεν έκανε πίσω από την απόφασή τους. Αντίθετα, πέταξε την «καυτή πατάτα» στους διευθυντές και υπέδειξε ως... λύση για την άρση όποιων αδικιών -που αποδείχθηκαν πάμπολλες- σε αιτήσεις μετεγγραφών.

Αιτήσεις για μετεγγραφές δέχθηκαν σωρηδόν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να έχουν βρεθεί μπροστά σε έναν δισεπίλυτο γρίφο. Σε συμβούλιο όλων των διευθυντών, την περασμένη Παρασκευή, μόνο σε αποτέλεσμα δεν μπόρεσαν να καταλήξουν για το πώς θα χειριστούν το πλήθος αιτήσεων, με αποτέλεσμα σχολεία να οδηγηθούν ακόμη και σε μεγάλες αντεγκλήσεις.

Εξαιρετικά περιορισμένες ήταν οι αιτήσεις μετεγγραφών που έγιναν δεκτές από Γυμνάσια και Λύκεια και αφορούσαν κυρίως σε περιπτώσεις αδερφών.

Έτσι, μετά τις απορριπτικές απαντήσεις των διευθύνσεων, το πρόβλημα «μετακόμισε» μαζικά χθες το πρωί στο κτίριο Μουρτζούκου και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ουρές σχηματίστηκαν από διαμαρτυρόμενους γονείς και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Υπάλληλοι για να αποφορτίσουν το κλίμα ανέλαβαν να συγκεντρώσουν από κάθε γονέα ένα χαρτί με το αίτημά του, ώστε όλα να εξεταστούν, όπως τους ενημέρωσαν.

«Λυπούμαστε ιδιαίτερα που επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας από τις αρχές του καλοκαιριού για ένα λανθασμένο σύστημα, που μόνο προβλήματα και αδικίες μπορούσε να δημιουργήσει. Μπορούμε σε έναν επιστήμονα και εκπαιδευτικό να δικαιολογήσουμε το λάθος, αλλά σε καμία περίπτωση την ισχυρογνωμοσύνη του», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Χθες, από τις 8 μ.μ., βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, αναζητώντας τρόπους ώστε να βοηθήσει γονείς και μαθητές να βγουν από το αδιέξοδο.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: