28.9.12

Ράμπο υγείας στο Ηράκλειο για αμαρτωλές εξετάσεις στο ΙΚΑ...

Του Σωτήρη Μεταξά
Οσμή νέου σκανδάλου στο ΙΚΑ Ηρακλείου φέρνει στο προσκήνιο ... ύποπτη υπόθεση που αφορά σε αυξημένο, έως υπερβολικό, αριθμό μαγνητικών τομογραφιών. Οι «αμαρτωλές» εξετάσεις... βρίσκονται στο στόχαστρο των ράμπο υγείας που επισκέφθηκαν το Ηράκλειο για να ξεσκονίσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι ...
πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργείται στους κόλπους του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο, έχουν προκύψει στοιχεία φωτιά που στοχοποιούν συγκεκριμένη ειδικότητα γιατρών, με σημείο αναφοράς τις εξετάσεις που γράφουν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κλιμάκιο από την Αθήνα ήρθε στο Ηράκλειο προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση που έχει σχέση με αυξημένο αριθμό μαγνητικών τομογραφιών.

Ύποπτα νούμερα
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν από τα κεντρικά του ασφαλιστικού φορέα, διαπιστώθηκε υπερβολικός αριθμός μαγνητικών τομογραφιών στο ΙΚΑ Ηρακλείου. Οι αριθμοί θορύβησαν την υπηρεσία και ο φάκελος έφτασε μέχρι τα «υψηλά» κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ. Αμέσως, δόθηκε εντολή να εξεταστούν μία προς μία όλες οι περιπτώσεις των μαγνητικών, οι σφραγίδες των γιατρών που τις χορηγούν αλλά και έρευνα ... εκ των έσω.

Επιτροπή
Με εντολή της ηγεσίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής υπηρεσιών Υγείας, σε συνεργασία με την τοπική διεύθυνση της υπηρεσίας, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το θέμα. Τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκάλυψε χθες το prismanews.gr, είναι σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε με στόχο να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση. Η διαδικασία αναμένεται χρονοβόρα και δεν αποκλείεται να βγει ... λαυράκι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι γιατροί με μεγάλο πελατολόγιο που αναγκαστικά θα έχουν γράψει και έναν μεγαλύτερο αριθμό της ακριβής εξέτασης, όμως υπάρχουν και γιατροί που έχουν γράψει μία ή δύο μόλις τέτοιες εξετάσεις και παρόλα αυτά σύρονται σε μία διαδικασία άνευ προηγουμένου.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: