29.9.12

Εξάμηνες ποινές σε καταληψίες στη Λάρισα...


Με ποινή φυλάκισης 6 μηνών καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, οι δύο νέοι που συνελήφθησαν από αστυνομικούς, προχθές τα μεσάνυχτα, εντός του 10ου Γυμνασίου Λάρισας για πρόκληση ζημιών.

Χθες μειώθηκε ο ...
αριθμός των σχολείων του νομού που τελούσαν υπό κατάληψη ενώ το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Λάρισας καλεί τους μαθητές σε συσπείρωση καταγγέλλοντας «την προσπάθεια αμαύρωσης του αγώνα από διάφορους «εξωσχολικούς» που εμφανίζονται μόλις πάμε να οργανώσουμε την πάλη μας» ενώ με αφορμή τις συλλήψεις στο 10ο Γυμνάσιο τονίζει πως «ανοίγει ο δρόμος της καταστολής».

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

Σε ποινή φυλάκισης λοιπόν 6 μηνών ο καθένας, με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, οι δύο ενήλικες 19 και 18 ετών, για τις φθορές που προκλήθηκαν στο 10ο Γυμνάσιο Λάρισας. Η σύλληψή τους έγινε προχθές τα μεσάνυχτα, εντός του σχολικού συγκροτήματος, μαζί με άλλους πέντε ανηλίκους που ήδη έχουν αφεθεί ελεύθεροι από προχθές.

Σύμφωνα με την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου στο σχολικό συγκρότημα είχαν προκληθεί φθορές σε πόρτες, παράθυρα και κιγκλιδώματα ενώ όπως διαπιστώθηκε και από τον ΟΤΕ έγιναν πολλά τηλεφωνήματα σε «ροζ» τηλεφωνικές γραμμές. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι ήταν οι δράστες των φθορών και υποστήριξαν πως όταν πήγαν στο σχολείο, καλεσμένοι από μαθητές, οι φθορές υπήρχαν ήδη. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση ενώ οι νεαροί είχαν αφεθεί ελεύθεροι από προχθές.

2ο ΛΥΚΕΙΟ

Μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας, μετά τη συνεδρίαση των προέδρων των 5μελών συμβουλίων και μετά τις επαφές με στελέχη της εκπαίδευσης, τονίζουν πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη για τους εξής λόγους: «Παρατηρείται το φαινόμενο ότι η ετήσια προγραμματισμένη χρηματοδότηση που σημειωτέον κάθε χρόνο όλο και μειώνεται να μην έχει χορηγηθεί ακόμη και ιδιαίτερα το ποσό που αφορά στη συντήρηση του κτιρίου όπως επίσης και το ποσό που συμπεριλαμβάνει τη θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο).

Τα βιβλία των αγγλικών δεν χορηγούνται στους μαθητές των λυκείων σε αντίθεση με τους μαθητές των γυμνασίων σε πανελλαδικό επίπεδο με αποτέλεσμα πολλοί γονείς άνεργοι και υποαπασχολούμενοι λόγω της οικονομικής κρίσης να μην έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν και να αισθάνονται κατά κάποιο τρόπο άσχημα απέναντι στα παιδιά τους.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως από την ασφάλιση των γονιών τους, ζητάμε τουλάχιστον να γίνουν εξειδικευμένα σεμινάρια στους ήδη υπάρχοντες καθηγητές ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έκτακτα περιστατικά.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια είναι η απουσία γυμναστηρίου στο χώρο του σχολείου και για αυτό θέλουμε ο Δήμος Λαρισαίων να μας παραχωρήσει το κτίριο του ΑΟΔΛ τις πρωινές ώρες κατά τον χειμώνα για να συνεχίζουμε να γυμναζόμαστε» καταλήγουν οι μαθητές.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Στο μεταξύ το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, χαιρετίζοντας τη συμμετοχή μαθητών στο προχθεσινό απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Λάρισα, σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «κάναμε το βήμα να σταθούμε κόντρα στην προσπάθεια αμαύρωσης του αγώνα μας:

Καταρχήν από διάφορους «εξωσχολικούς» που εμφανίζονται μόλις πάμε να οργανώσουμε την πάλη μας αλλά και από συμμαθητές μας που άθελά τους γίνονται το «βούτυρο» στο «ψωμί» της κυβέρνησης για να βγάλει παράνομη τη δράση μας. Για να τσουβαλιάσουν το οργανωμένο μαθητικό κίνημα με σπασίματα, χουλιγκανισμούς, ζημιές στα σχολεία, ανοίγοντας τον δρόμο στην καταστολή, όπως για παράδειγμα στο 10ο Γυμνάσιο όπου η αστυνομία προχώρησε ακόμα και σε συλλήψεις.

Πρέπει να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας! Με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, όπου θα αποφασίζουμε εμείς τι κινητοποίηση θα κάνουμε και τα αιτήματα του αγώνα μας με βάση τις ανάγκες μας! Σε κοινή δράση με το ταξικό κίνημα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε ...κάποιους ...δήθεν «ακομμάτιστους» καταλήγει το ΣΑΣΛ σημειώνοντας το διεκδικητικό πλαίσιο αλλά και την ανάγκη μαζικών διαδικασιών στα σχολεία «με γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τάξεων, υπογραφές καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων ώστε να οργανώσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις. Στις 3 - 4 Οκτώβρη παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες στα σχολεία μας, στις γειτονιές μας! Ζητάμε μαθητικές εκλογές και εκλέγουμε αγωνιστές μαθητές σε 5μελή και 15μελή» καταλήγει το ΣΑΣΛ.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Χθες τέλος σε κατάληψη βρέθηκαν το 2ο Γυμνάσιο – λύκειο Λάρισας, το 1ο, 10ο και 11ο Λύκεια Λάρισας, το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Φαρσάλων ενώ επέστρεψαν σε κατάληψη οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας...

Εφ Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: