23.9.12

Έκκληση Ρουπακιώτη να μειώσουν τις εντάσεις οι δικαστές (BINTEO)...

Την ώρα που το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών βαθαίνει με τους δικαστές να αποφασίζουν στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους να παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, στο περιθώριο των... εγκαινίων του νέου δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας, τους κάλεσε «να μειώσουν την ένταση του παραπόνου τους και την οργή τους» δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει το όποιο θέμα οριζόντιας περικοπής των αποδοχών τους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι σε μία εποχή κρίσης, όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν, ωστόσο, προσέθεσε ότι το επάγγελμα των δικαστών είναι ειδικό λειτούργημα και έχει ειδικές απαιτήσεις.
Όλη η δήλωση του κ. Ρουπακιώτη, όπως την κατέγραψε το CorfuPress.com, έχει ως εξής: ««Δεν επιλέγω προσωπικά να διατυπώνω συνεχείς εκκλήσεις ούτε προσκλήσεις. Κατανοώ το δίκαιο των Δικαστών και έχω το χρέος να το τονίζω. Ωστόσο, σε μία εποχή που όλοι συμβάλλουν, οφείλουν να συμβάλλουν και οι δικαστές, και χαίρομαι που το αναγνωρίζουν. Και το δηλώνουν και το πράττουν αυτό, γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο σε υψηλή συνταγματική τάξη αλλά θέλουν να είναι και ψηλά στη συνείδηση των πολιτών. Όλοι πονάμε, απ΄ όλους κάτι παίρνει η ανάγκη και όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε. Είναι άνθρωποι, έχουν ανάγκες, έχουν ένα ειδικό λειτούργημα, έχει ειδικές απαιτήσεις. Κατά συνέπεια, αυτό που λέγεται για μια οριζόντια περικοπή των αποδοχών τους σε τεράστια ποσοστά πιστεύω ότι θα αποτελέσει ένα ερέθισμα να το ξανασκεφτούν, ή γιατί να μην μιλήσω στον πρώτο πληθυντικό, όλοι να το ξανασκεφτούμε. Οι δικαστές οφείλουν να μειώσουν την ένταση του παραπόνου τους και την οργή τους και να αναδείξουν την ψυχή τους και την πίστη τους στη Δημοκρατία και τους θεσμούς, σε συνεργασία και με τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους. Γιατί και εκεί νεόπτωχους δικηγόρους».

Συνεχίζουν την κινητοποίηση οι Δικαστές

Εν τω μεταξύ, στη γενική τους συνέλευση, οι δικαστές αποφάσισαν για τον επόμενο μήνα να δικάζουν μόνο μία ώρα την ημέρα, από τις 9 έως τις 10 το πρωί. Παράλληλα, δεν θα δημοσιεύουν τις αποφάσεις εκτός εκείνων που είναι εξαιρετικά επείγουσες. Στο τέλος αυτής της περιόδου, το Σάββατο 20/10, θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και άλλοι συντελεστές του χώρου της Δικαιοσύνης: Οι Εισαγγελείς και οι διοικητικοί δικαστές θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα απέχουν μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.


 

corfupress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: