13.9.12

Οι αποδοκιμασίες – τα «γαλλικά» και οι απουσίες (BINTEO)...


«Θυελλώδης» ήταν η συνεδρίαση των βουλευτών και των ευρωβουλευτών με τους γαλάζιους υπουργούς της κυβέρνησης. Η ενημέρωση από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και... του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ενώ περίπου 100 συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΝΔ, μοίραζαν φυλλάδια στα οποία έγραφαν «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, Δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο».

Η πρώτη που δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των «γαλάζιων» συνδικαλιστών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. «Τι θέλεις εσύ εδώ που ψήφισες και τα δύο μνημόνια» τις είπαν. Την πρώην υπουργό πήγε να υπερασπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτός τα πυρά των εξαγριωμένων συνδικαλιστών.

Στην συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος έφτασε ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Κ. Τζαβάρας. Η φράση «λέτε ψέματα εμείς σας ψηφίσαμε» που ακούστηκε από ψηφοφόρους της ΝΔ εξόργισε τον υπουργό. «Δεν με ψηφίσατε εσείς ο ελληνικός λαός με ψήφισέ» είπε εκνευρισμένος και τους διαολόστειλε! Στην οργή του πάνω μάλιστα έσπρωξε τα μέλη που ήταν μπροστά του για να ανοίξει δρόμο να περάσει με αποτέλεσμα να χυθεί ένα ποτήρι νερό πάνω στο μέλος της ΔΑΚΕ Γιάννη Γραμματικάκη.
Λίγη ώρα αργότερα οι δύο πλευρές προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους. «Πράγματι ο ιδιωτικός τομέας είναι αδικημένος. Ένα εκατομμύριο έχουν χάσει τη δουλειά τους ενώ από το δημόσιο δεν έχει απολυθεί κανείς. Αλλά και 150.000 να απολυθούν από το δημόσιο δεν είναι λύση» υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας ενώ ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσιούκης έδωσε άλλη εκδοχή. «Μας είπε ότι έχει τη λύση, να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Όταν ρωτήσαμε αν δεν θα θιγούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μας απάντησε ότι αυτά δεν γίνονται».

Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε τον Μ. Κεφαλογιάννη να βγει εκτός κτιρίου και να συνομιλήσει για λίγη ώρα σε καλό κλίμα με τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ι.Τ Νίκο Κιουτσιούκη προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Βουλευτές ζητούν την σύγκληση της ΚΟ

Τουλάχιστον δύο βουλευτές οι Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος ζήτησαν να συγκληθεί η ΚΟ της ΝΔ πριν από την ψήφιση των σκληρών μέτρων.

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης (πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών και νυν βουλευτής) που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα ειδικά μισθολόγια τόνισε πως θα υπερψηφίσει τα μέτρα. «Θα ψηφίσουμε τα μέτρα δεν έχουμε περιθώρια. Δικαστικοί και ένστολοι δεν είναι το ίδιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε 300 χιλιάδες οικογένειες βορά στην Χρυσή Αυγή».

Ο Γραμματέας της ΝΔ είχε καλέσει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για το πακέτο των μέτρων. Μάλιστα ο Μ. Κεφαλογιάννης κλείνοντας την ομιλία του είπε «και τώρα παραδίδω τους υπουργούς στα νύχια σας» δείχνοντας το κλίμα που επικρατούσε στην συνεδρίαση.

Ο Γιάννης Βρούτσης από την πλευρά του αποσαφήνισε ότι η Ελλάδα τόσα χρόνια δεν λειτουργούσε σαν ελεύθερη οικονομία στα εργασιακά και ότι υπήρχε καθεστώς «σοβιέτ». Ωστόσο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ήταν εκείνος που έβγαλε τις ειδήσεις.

Αποκάλυψε ότι υπάρχουν 1 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΕΟΠΥΥ οι οποίες χρονολογούνται από τον Νοέμβριο του 2011. Επίσης υποστήριξε ότι η συνάντηση με την τρόικα έγινε σε πολύ καλό κλίμα και απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών είπε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ γίνεται μάχη για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών».

Σε ό,τι αφορά την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι πέρα και πάνω από τα μέτρα των 11,5 δισ.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: