22.9.12

Β. Θάνου : Άκαμπτη και ισοπεδωτική η τακτική της Κυβέρνησης (BINTEO)...




crime.gr 
Άκαμπτη, ισοπεδωτική και εξοντωτική χαρακτήρισε την τακτική που ακολουθεί το Οικονομικό Επιτελείο η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Β. Θάνου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της.

Η κ. Θάνου στην ομιλία της, τόνισε ότι... οι δικαστές «δεν είναι μια κάστα υψηλόμισθων και αδιάφορων για το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, αλλά βιώνουν και αυτοί στην οικογενειακή τους ζωή, τα ίδια με όλους τους πολίτες προβλήματα ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας», ενώ επανέλαβε ότι οι αποδοχές τους μέχρι τώρα έχουν μειωθεί κατά 38% και δρομολογούνται νέες αναδρομικές (από 1η Ιουλίου 2012) περικοπές ύψους 22%.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «άκομψα» το δικαστικό σώμα, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές απέκτησαν με νόμιμο τρόπο τις περιουσίες που έχουν και «αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο του σε ξένο μέλι όχι μόνο θα του κόψουμε το δάκτυλο, αλλά όλο το χέρι».

Αναφερόμενος, ο κ. Φαλτσέτος, στο «κούρεμα» που επήλθε στις αποδοχές των δικαστών και σε αυτό που αναμένεται, είπε ότι «το κούρεμα πέρασε από το ψαλίδι του κουρέα, στο ψαλίδι του ράφτη και τώρα στην ψαλίδα του κηπουρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: