21.9.12

"Aπειλή για την Δημοκρατία"...

Την…αντεπίθεση απέναντι σε μια «πανταχού παρούσα Χρυσή Αυγή» οργανώνει η ελληνική κυβέρνηση, που συνειδητοποιεί μετά από χρόνια αδράνειας την απειλή που συνιστά η άνοδος της ακροδεξιάς για μια δημοκρατική κοινωνία, γράφει η... γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Αποφασισμένη είναι η ελληνική κυβέρνηση να υψώσει τους τόνους απέναντι στο νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, που βρίσκεται παντού στους δρόμους και τα πάει καλά και στις δημοσκοπήσεις, μετά την είσοδό της στην βουλή, εξαιτίας της κρίσης» γράφει η Monde, σημειώνοντας ότι μετά από χρόνια αδράνειας, ήρθε η ώρα για τις ελληνικές αρχές να συνειδητοποιήσουν ότι οι νεοναζιστές συνιστούν απειλή για την δημοκρατία.

Η εφημερίδα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σημειώνει πως παρότι και ο ίδιος έχει μιλήσει με έντονες εκφράσεις κατά της «εισβολής μεταναστών», πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «μηδενική ανοχή» στα τάγματα εφόδου.

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην παρέμβαση της δικαιοσύνης, με την άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι, το κόμμα έχει επιδοθεί σε μια επίδειξη δύναμης, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι είναι πίσω από επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: