3.9.12

Νεκρός 63χρονος από... αμυγδαλές!...


Οι δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Νοσοκομείου Βόλου, απόρροια των άγριων περικοπών που έχουν γίνει στις αμοιβές των γιατρών και των ελλείψεων που παρατηρούνται σε εφημερίες γιατρών βασικών ειδικοτήτων, αποτυπώθηκαν για μία ακόμη φορά από ...
ένα νέο τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει χθες το πρωί τη ζωή του ένας 63χρονος Βολιώτης. Νεκρός είναι ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής Χαρ. Ρούμπος.

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο 63χρανος επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του Αχιλλοπούλειου με πυρετό και με οξύ πόνο στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί τού είπαν ότι ο πόνος προέρχεται από τις αμυγδαλές του, του έδωσαν κάποια αντιβίωση και του έδωσαν εξιτήριο. Ο άτυχος Βολιώτης αποχώρησε από το Νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του.

Οι πόνοι ωστόσο ήταν ανυπόφοροι, κάτι που τον έκανε να επανέλθει στο Νοσοκομείο στις 5 χθες το πρωί, καθώς οι δυνατοί πόνοι δεν υποχωρούσαν. Εκεί πάλι τα ίδια. Οι γιατροί σήκωσαν και πάλι τα χέρια ψηλά και του συνέστησαν να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα λόγω μη εφημερίας ΟΡΛ.

O 63χρονος επανήλθε στο σπίτι του, αποδεχόμενος την προτροπή των παιδιών του να τον μεταφέρουν με το ταξί τους στη Λάρισα. Πριν την αναχώρηση για τη Λάρισα μετέβη για λίγο στο σπίτι του στην οδό Αργυροπούλου .

Ζήτησε να πάει για λίγο στο μπάνιο και εξερχόμενος κάθισε στον καναπέ, όπου και ο άτυχος Χαρ. Ρούμπος εξέπνευσε.

Σύμφωνα με γιατρούς του Αχιλλοποιλείου ο θάνατος του 63χρονου μπορεί να προήλθε από σηψαιμία, καθώς η αρχική διάγνωση των γιατρών του Νοσοκομείου ήταν ότι είχε αμυγδαλικό απόστημα. Κάποιοι άλλοι σημείωναν ότι ενδεχομένως ο θάνατος του οφείλεται στο γεγονός ότι από το οίδημα που είχε έφραξαν οι αεραγωγοί και ο άτυχος Ρούμπος πέθανε από ασφυξία.

Οι ίδιοι γιατροί ωστόσο που μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σημείωναν ότι θα έχουν ενδιαφέρον και τα ευρήματα της νεκροψίας και νεκροτομής που θα γίνει στον 63χρονο και που θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Οι ίδιοι γιατροί σημείωναν ακόμη ότι σε πολλές βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν εφημερίες στο Αχιλλοπούλειο όλες τις μέρες της εβδομάδας. Μία από αυτές τις ειδικότητες είναι και αυτή του ΩΡΛ, όπου υπάρχουν μόνονδύο γιατροί, ενώ άλλοι τόσοι είναι οι ουρολόγοι, οι οφθαλμίατροι και οι νευροχειρουργοί. Η κηδεία του άτυχου Χαρ. Ρούμπου, που είχε τέσσερα παιδιά, θα γίνει αύριο σης 5.30 το απόγευμα από την εκκλησία της Ανάληψης.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: