13.9.12

ΕΤΕΠ: Εκταμίευση 600 εκ. έως τις αρχές 2013 – έργα για παιδεία και μεταφορές...


Εξακόσια εκατομμύρια ευρω έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να διοχετευθούν σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, όπως δεσμεύθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), Βέρνερ Χόγιερ, στον... απόηχο της συνάντησής τους.

Η συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕΠ και του Δημόσιου προβλέπει ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν με συνολικά 1,44 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2015.

Απο αυτά τα κεφάλαια, το ένα δισεκατομμύριο θα διοχετευθεί απο το Ταμείο Εγγυοδοσίας, ενω τα υπόλοιπα 440 εκατομμύρια ευρω θα προέλθουν απο τη συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον κ. Χόγιερ.

Με τη συμφωνία, «απεγκλωβίζονται» οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρω και εκτός απο τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με 440 εκατομμύρια, τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν για το δανεισμό της ΔΕΗ και για την υλοποίηση έργων απο τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το Αττικό Μέτρο.

Έπειτα από τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της ΕΤΕΠ ανέφερε ότι συζήτησαν και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στα έργα των οδικών αξόνων, τονίζοντας ότι εχει βρεθεί ένα πλαίσιο επί της αρχής αναφορικά με τον τρόπο και τον χρόνο επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: