28.9.12

Μέτρα ύψους 36,9 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση...

Μεγάλες αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των πλούσιων νοικοκυριών περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Γαλλίας για το 2013, τον οποίο παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

Με ... το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 30 δισ. ευρώ και θα επιτευχθεί ο στόχος για συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013, από 4,5% φέτος.

Πρόκειται για τον σκληρότερο προϋπολογισμό που ανακοινώνεται στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια.

«Είναι ένας μάχιμος προϋπολογισμός με στόχο να επιστρέψει η χώρα στη σωστή τροχιά», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, χαρακτηρίζοντας «ρεαλιστικό και φιλόδοξο» τον στόχο για ρυθμό ανάπτυξης 0,8% την επόμενη χρονιά. «Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να σπάσει τον φαύλο κύκλο της διόγκωσης του ελλείμματος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, ο προϋπολογισμός αποτελεί το πρώτο μιας σειράς βημάτων με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 0,3% του ΑΕΠ μέχρι το 2017.

Από τα 30 δισ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν, τα 20 δισ. περίπου θα προέλθουν από αυξήσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 10 δισ. από «πάγωμα» των δαπανών.

Φόρος 75% για εισοδήματα άνω του ενός εκατ. ευρώ

Ο προϋπολογισμός του 2013 περιλαμβάνει μία αύξηση της τάξεως του 10% στη φορολόγηση των επιχειρήσεων και των πλούσιων νοικοκυριών.

Περιλαμβάνει επίσης την επιβολή προσωρινού φόρου 75% στα εισοδήματα άνω του ενός εκατ. ευρώ καθώς και ένα νέο φόρο 45% για έσοδα άνω των 150.000 ευρώ. Τα δύο αυτά μέτρα εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσουν περί το μισό δισ. ευρώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: