9.9.12

Στα 300 εκατ.ευρώ το κόστος για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ...


Περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ θα απαιτηθούν για τη μετεγκατάσταση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, στη περιοχή της Σίνδου βάσει χρηματοοικονομικής μελέτης, ενώ για... την ανάπλαση του υφιστάμενου κέντρου, η δαπάνη θα ξεκινάει από την περιοχή των 60 εκατ. ευρώ και θα φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ εάν υλοποιηθεί και το σχέδιο για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην 77η ΔΕΘ και τη συνάντηση με τα προεδρεία των εταιρειών ΔΕΘ και Helexpo, που βρίσκονται σε πορεία επανένωσης, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων.

Στην περίπτωση μετεγκατάστασης, το κόστος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο γιατί θα απαιτηθεί η κατασκευή βασικών υποδομών. Σημειώνεται ότι στην φθηνότερη έκδοση του…φθηνού σεναρίου, θα κατασκευαστούν νέα περίπτερα, πλην ελαχίστων κτηρίων που θα διατηρηθούν γιατί έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η ΔΕΘ και η Helexpo πρέπει να συγχωνευθούν, ενώ η παρεμβολή του ΟΠΕ δεν έχει συζητηθεί, ούτε έχει ζητηθεί από το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο από μία πλευρά. Ακόμη τόνισε ότι χρειάζεται ενότητα στην εκπροσώπηση της πόλης και υπογράμμισε πως η επωνυμία και η ύπαρξη της ΔΕΘ και της Helexpo δεν μπορούν να υποβιβαστούν. Μάλιστα δήλωσε ότι εάν οι πραγματικές δραστηριότητες του Εθνικού Φορέα Εξωστρέφειας είναι στην Αθήνα, τότε η Θεσσαλονίκη θα μείνει με την ψευδαίσθηση ότι έχει την έδρα. Όποια και να είναι η εξέλιξη, ο νέος φορέας θα πρέπει να έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων σε αυτόν, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo Πάρις Μαυρίδης, είπε πως η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την τριπλή συγχώνευση δημιούργησε έντονο προβληματισμό στους φορείς της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Θεόδωρος Σουμπάσης επισήμανε πως το σχέδιο της τριπλής συγχώνευσης με την είσοδο του ΟΠΕ θα δημιουργήσει ένα σχήμα μη βιώσιμο.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως η διοργάνωση της ΔΕΘ θα έπρεπε να είχε συνδεθεί με τον εορτασμό για τα 100 χρόνια, ενώ δήλωσε πως απαιτείται ένα πολύ σαφές θέμα για να επιβιώσει η έκθεση του Σεπτεμβρίου.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: