6.9.12

Οι δικαστικοί καλούν Σαμαρά και Κουβέλη για τις μειώσεις 25% των αποδοχών τους...


Κάνουν λόγο για συνταγματική εκτροπή μετά την συνάντηση με Στουρνάρα...
Την έντονη αντίδραση τους στις μειώσεις των αποδοχών τους στο πλαίσιο των περικοπών των Ειδικών Μισθολογίων εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών αμέσως μετά τη συνάντηση που ...
είχαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

«Εχουμε υποστεί ήδη 40% και ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης για μειώσεις 23% μεσοσταθμικά. Θα επιστρέψουμε τις δικογραφίες πίσω στα Δικαστήρια» ανέφεραν δικαστικοί που μετείχαν στη συνάντηση και έκαναν λόγο για συνταγματική εκτροπή εάν μειωθούν κι άλλο οι μισθοί τους

Οπως ανέφεραν το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μειώσεις που θα αφορούν ποσοστό 23-25% για το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών. Δηλαδή όχι μόνο στον βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα.

«Δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες ενώσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Ρούσσος Παπαδάκης, Πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Αθηνών.

Δικαστές και εισαγγελείς θα συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις συνεδριάσεις των οργάνων τους αύριο και μεθαύριο οι δικαστικοί θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους και τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις τους.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: