28.9.12

24ωρη απεργία στις τράπεζες – ανοιχτή η ημερομηνία...

Με αιχμή τα ταμεία υγείας των τραπεζών, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.
Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων στην ανακοίνωσή της:
 «Η ...
ΟΤΟΕ κατέθεσε χθες στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας την αναλογιστική μελέτη για τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζών που ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, η οποία αποδεικνύει τη βιωσιμότητα των παραπάνω Ταμείων σε βάθος χρόνου 50 ετών, χωρίς τη χρηματοδότηση του κράτους.
Η μελέτη έγινε σύμφωνα με τους Νόμους 4052/12 και 4075/12, προκειμένου τα παραπάνω Ταμεία να εξαιρεθούν οριστικά από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ και να μετατραπούν αυτοδίκαια σε Ν.Π.Ι.Δ, όπως ορίζεται ρητά στους παραπάνω Νόμους.
Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι, σ’ αυτή τη χώρα οι Νόμοι που ψηφίζονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παραβιάζονται πρώτα από τους Υπουργούς και τις Κυβερνήσεις.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι προθέσεις των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας είναι να ακυρώσουν τις ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για να οδηγήσουν τα εναπομείναντα κεφάλαια των ασφαλιστικών Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Σημειώνεται ότι, τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων δεν έχουν κοινωνικό πόρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τα κεφάλαιά τους διαμορφώνονται αποκλειστικά από τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
Αντίθετα, οι τραπεζοϋπάλληλοι με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν και με την συνεπή φορολόγησή τους, στηρίζουν χρόνια το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, η Εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε σήμερα (28/9/12) εκτάκτως για το θέμα αυτό, αποφάσισε:
1. Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις Τράπεζες, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί με κλιμάκωση του αγώνα αν τολμήσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.
2. Συντονισμός ενεργειών εργαζομένων και συνταξιούχων των Τραπεζών και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.
3. Δημοσιοποίηση στην ελληνική κοινωνία των πραξικοπηματικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης με τις οποίες ακυρώνονται αυθαίρετα νομοθετικές ρυθμίσεις, γεγονός που υπονομεύει την Δημοκρατία και παραπέμπει σε πρακτικές δημόσιας διοίκησης τριτοκοσμικών χωρών.
4. Διερεύνηση δυνατοτήτων για νομική διεκδίκηση των κεφαλαίων των Ταμείων Υγείας, που χάθηκαν με την εφαρμογή του PSI.
Μετά την συνεδρίαση της Ε.Γ., το Προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο, στον οποίο κατέθεσε τις διαμαρτυρίες της.
Ο Υφυπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε απέναντι στην ΟΤΟΕ, ότι, δεν θα ληφθούν κυβερνητικές αποφάσεις χωρίς να ακουστούν οι θέσεις της ΟΤΟΕ, η οποία θα κληθεί για το σκοπό αυτό.
Η ΟΤΟΕ, θα αντιδράσει με όλες της τις δυνάμεις και θα διεκδικήσει την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Τραπεζών με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ., χωρίς καμία οικονομική ή άλλη συμμετοχή του Κράτους και θα δώσει, μαζί με τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, υπέρ πάντων αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ είναι σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να παρέμβει άμεσα εφόσον προκύψουν αιφνιδιαστικές ενέργειες από πλευράς της Κυβέρνησης»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: