18.9.12

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εκείνοι που έβγαλαν από τη χώρα 22 δισ. ευρώ...


Διασταυρώσεις με κάθε δυνατό μέσο και σε ταχύτατους ρυθμούς πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για τα εμβάσματα 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν από τη χώρα συνολικά 22 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία (2009 - 2011).

Σύμφωνα με... την εφημερίδα Τα Νέα, όπως προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο στο CD με τα 54.000 ονόματα των πολιτών που έβγαλαν στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω, περίπου 3.000 εξ αυτών έστειλαν τα υψηλότερα εμβάσματα, κατά μέσο όρο 2,5 εκατ. ευρώ έκαστος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά ξεπερνούν τα 6 - 7 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στο ΣΔΟΕ πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

«Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε άμεσα έσοδα», αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ελεγκτικού φορέα στην εφημερίδα. «Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, τεχνολογικά και από άποψης ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε να προχωρήσουμε το γρηγορότερο δυνατόν στις απαραίτητες διασταυρώσεις» προσθέτουν.

Σε πρώτη φάση αναμένεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις φορολογικές δηλώσεις των αποστολέων των εμβασμάτων έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό αφορούν αδήλωτα έσοδα ή ακόμα και χρήμα από παράνομες δραστηριότητες.
Αν το ύψος των εμβασμάτων ξεπερνά κατά πολύ τα δηλωθέντα εισοδήματα και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό το ΣΔΟΕ θα προχωρά σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και επιβολή προστίμων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: