23.9.12

Δημοσιονομικό κενό 20 δισ. ευρώ βλέπει η τρόικα για την Ελλάδα...

Το έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι αναμενόταν μέχρι τώρα, επισημαίνει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και σημειώνει ότι... σύμφωνα με προσωρινές διαπιστώσεις της τρόικας λείπουν επί του παρόντος περί τα 20 δισ. ευρώ, «σχεδόν τα διπλά απ’ ό,τι έγινε πρόσφατα παραδεκτό».

«Μόνον αν κλείσει το κενό χρηματοδότησης, θα μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας για την Αθήνα», επισημαίνει το περιοδικό και αναφέρει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει ήδη ρωτήσει πολλές φορές αν οι δημόσιοι πιστωτές -μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ- θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον, προστίθεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς ελπίζει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος, οπότε εκτιμάται ότι θα έπρεπε να καταβληθούν άλλα 20 δισ. ευρώ ως βοήθεια.

Το Spiegel σημειώνει ότι μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ξεσπάσει διαμάχη για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει νέα χρήματα.
Οι επίτροποι των Βρυξελλών θέλουν να απαντηθεί αυτό το ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα μέσα Οκτωβρίου (18-19), ενώ το Βερολίνο πιστεύει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα μπορέσουν να παρουσιαστούν το νωρίτερο το Νοέμβριο.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: