3.9.12

Καρχιμάκης: Ο Προβόπουλος γνώριζε για τα βρώμικα 207 δις...


Ο Πεπόνης κάνει την πάπια...
Σφοδρή επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και κατά του οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή την είδηση ότι μαύρο χρήμα ύψους 207 δισ. ευρώ έφυγε από την Ελλάδα μεταξύ 2003 και... 2011.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, ο κ. Καρχιμάκης γράφει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας «εκ του ρόλου του» γνώριζε ποιοι έβγαλαν το παράνομο χρήμα έξω (206 δισ. από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες σύμφωνα με γερμανικό Ινστιτούτο) και ρωτά γιατί δεν έδωσε έγκαιρα τα ονόματα τους στη δημοσιότητα.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για συγκάλυψη κατά του κ. Προβόπουλου, ενώ επιτίθεται και κατά του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη λέγοντας ότι αντί να υπηρετεί την δικαιοσύνη του ντόρου, «να μην κάνει την πάπια» και να κάνει έρευνα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Καρχιμάχη:

Όταν μεταξύ 2003 και 2011 υπολογίζεται ότι 207δισ. ευρω βγήκαν από την Ελλάδα ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος κ.Προβοπουλος τι έκανε; Κύριε Προβόπουλε, όταν σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιοποιούνται, μεταξύ 2003 και 2011, βγήκαν από την Ελλάδα 207 δισ. ευρω παράνομου χρήματος που προερχόταν απο εγκληματικές ενέργειες,διαφθορά και,φοροδιαφυγή, εσείς σαν κεντρικός τραπεζίτης, ενώ φέρεσθε εκ του ρόλου σας να γνωρίζατε ποιοι βγάζουν λεφτά έξω, γιατί δεν δώσατε τα ονόματα στην δημοσιότητα; Γιατί δεν συνεργαστήκατε με τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές της πολιτείας προκειμένου να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι; Πόσα χρήματα θα είχε εισπράξει το κράτος; Πόσα μέτρα σε βάρος των αδύναμων θα είχαν αποφευχθεί; Σετι επίπεδο ανάπτυξης θα βρισκόμαστε; Ποιους τελικά συγκαλύπτετε;

Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα,Πεπόνη, αντί να υπηρετείτε την δικαιοσυνη του ντόρου,όπως γράφει και ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή, μην κάνεις ότι δεν βλέπεις και ότι δεν ακούς. Και βλέπεις και ακούς. Μην κάνεις την πάπια που λέει και ο λαός μας. Εξάντλησε την δικαιοδοσία σου όχι μόνο στον «ντόρο» αλλά και στην ουσία. Στρέψε αν το αντέχεις και δεν είσαι υποχείριο κανενός τον έλεγχο σου προς τον κεντρικό τραπεζίτη που κάνει ότι δεν ακούει για όλη αυτή την ληστεία που γίνεται σε βάρος των ανθρώπων και του τόπου.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: