18.9.12

Βαριά λιτότητα έως το 2016...


Την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο ... Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, όπως και τα μέτρα είναι δύσκολα. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα και ελπίζουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

«Κερδίζουμε αξιοπιστία, παρά τις δύο προεκλογικές αναμετρήσεις ο προϋπολογισμός εφέτος θα κλείσει μέσα στα όρια, που έχει αποδεχθεί η τρόικα. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί από το 2010 μέχρι σήμερα προέρχεται κυρίως από την πλευρά των δαπανών και λιγότερο από αυτή των εσόδων. Από την πλευρά των δαπανών, μέχρι το 2016 θέλουμε να τις μειώσουμε κι άλλο, είναι αυτό το πακέτο των 11,5 δις. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, αν πραγματικά επιτευχθεί αυτή η μείωση, η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που έχουν το μικρότερο ποσοστό δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ποσοστό του προϊόντος της», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: