26.9.12

20.000 εργαζόμενοι στους δρόμους της Πάτρας...


Αθροιστικά οι δυο πορείες (Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ) είχαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογραφικές και συνδικαλιστικές εκτιμήσεις.

12.11: Δύο διμοιρίες των... ΜΑΤ και ισχυρή αστυνομική δύναμη "επέβλεπαν" διακριτικά τις δυο πορείες. Έως ώρας όλα έχουν κυλήσει ομαλά. Το μήνυμα προς την κυβέρνηση ηχηρότατο.

12.08: Στην οδό Κολοκοτρώνη επιστρέφει η "κεφαλή" της πορείας του Εργατικού Κέντρου. Η "ουρά" της είναι αυτή τη στιγμή στην Πατρέως.

12.06: Ολοκληρώθηκε η ογκώδης πορεία του ΠΑΜΕ. Ο κόσμος έχει γυρίσει στην πλατεία Γεωργίου και μένει συγκεντρωμένος εκεί.

11.59: Οι εκτιμήσεις των συνδικαλιστών μιλούν για συγκέντρωση 12.000 ατόμων στο Εργατικό Κέντρο. Σε εξέλιξη η πορεία.

11.25: Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στο Εργατικό Κέντρο και μόλις ξεκίνησε η πορεία. Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών. Σε εξέλιξη και με μεγαλη συμμετοχή και η πορεία του ΠΑΜΕ.

10.50 Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις εργαζομένων και όχι μόνο, στις πλατείες Γεωργίου και Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) . Το ΠΑΜΕ έχει σημείο συνάντησης την πλατεία Γεωργίου, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πορείες.

Κλειστά είναι τα καταστήματα και οι καφετέριες, ενώ στη γενική απεργία συμμετέχουν οι περισσότεροι κλάδοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

07.05 Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα και η Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της νέας λαίλαπας σκληρών μέτρων. Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση με πολλούς κλάδους να προετοιμάζουν κλιμάκωση.

Στην Πάτρα για μια ακόμα φορά θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την ίδια ώρα.

Τόσο το ΠΑΜΕ όσο και το Εργατικό Κέντρο χθες, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφθηκαν χώρους δουλειάς, προκειμένου να προετοιμάσουν την απεργία και συνδικαλιστές εκτιμούν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη.

«Αυτό που έρχεται είναι τρεις φορές χειρότερο από αυτό που έχει ήδη συμβεί. Η μόνη επιλογή είναι να σταλεί το μήνυμα ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική θα ανατραπεί η ίδια η κυβέρνηση», λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος δηλώνει στο thebest.gr : «Καλούμε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην πλατεία Γεωργίου Μπορούμε να σταματήσουμε την επέλαση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, αν η εργατική τάξη παλέψει».

Ωστόσο για μια ακόμα φορά στην Πάτρα πραγματοποιούνται δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, γεγονός που αρκετοί σχολιάζουν αρνητικά, λόγω των δύσκολν ημερών που περνούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει σχετικά: « Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να κάνει μια πορεία και αυτό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το δούμε.Εμείς καλούμε το ΠΑΜΕ να έρθει και θα έχουν λόγο και ας έχουν ακόμα και καταγγελτικό λόγο και ας γίνουν και πλειοψηφία. Αλλά το ότι απομονώνεται δείχνει σαν να εξυπηρετεί τα κομματικά του συμφέροντα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγγελόπουλος τονίζει: Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο, αλλά δεν χωράνε αυτοί που βάλανε το χέρι τους για να φτάσουμε σήμερα μέχρι εδώ. Δεν μπορεί το πρωί να είναι κομματάρχες και το απόγευμα συνδικαλιστές».

πηγη thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: