5.9.12

Ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε τον Ιούλιο 2 εκατ. ευρώ για μουρουνέλαιο αντί για 100 ευρώ...


Απάντηση στις κατηγορίες για τη χρηματοδότηση που είχε ο σύζυγος της από φαρμακευτικές εταιρείες έδωσε στην Βουλή η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη ενώ παράλληλα έκανε και μια σημαντική αποκάλυψη για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.

«Εχει...
παραποιηθεί η αλήθεια και έγινε αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης ο καθηγητής Μουτσόπουλος που είναι ένας από αυτούς που έχει χτυπήσει τα συμφέροντα. Ο καθηγητής Μουτσόπουλος λοιδορείται με το να λέγεται δημόσια ότι έχει πάρει λεφτά από συγκεκριμένη εταιρία για το ερευνητικό του έργο. Όπως είπαμε ένας από τους όρους του μνημονίου είναι το κλοου μπακ (να επιστρέφουν χρήματα οι φαρμακοβιομηχανίες στο δημόσιο όταν ξεπερνάται όριο δαπάνης) το οποίο ο κ. Μουτσόπουλος το έχει εφαρμόσει από το 1994 διότι ο Μουτσόπουλος δεν ζητούσε δωρεές αλλά απαιτούσε. Απαιτούσε από τις εταιρίες να δώσουν επίσημα και καθαρά τα χρήματα που όφειλαν να δώσουν οι φαρμακοβιομηχανίες και τα λέω αυτό γιατί οι εξηγήσεις πρέπει να δίνονται εδώ και όχι στον κίτρινο ή μη κίτρινο τύπο.»

Μάλιστα η κυρία Σκοπούλη άφησε και αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά για το θέμα των διαπραγματεύσεων που έκανε με φαρμακευτικές εταιρείες για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του δυτικού Νείλου.

«Η συνεργασία μας στο Υπουργείο είναι αυτή που είναι. Ο καθένας έχει αρμοδιότητες και ο καθένας έχει ευθύνες. Μπορεί κάποιος να διαπραγματεύεται πολύ καλύτερα και να εξασφαλίζει και δωρεάν αντιδραστήρια αλλά να ενημερώνει ο ένας τον άλλο.»

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της ότι ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε τον Ιούλιο 2.000.000 για μουρουνέλαιο ενώ αν τα σκευάσματα ήταν γενόσημα το κόστος θα είχε πέσει στα 100 ευρώ.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: