4.9.12

Στους 14 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη ΛΔ του Κονγκό...


Τους 14 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα, που ξέσπασε πρόσφατα στα βορειοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρίση δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του ιού, διαπιστώθηκε τον περασμένο μήνα στην πόλη Ισίρο, ενώ...
επεκτάθηκε και στον οικισμό Βιαντάνα, 75 χιλιόμετρα μακριά, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Ο Οργανισμός έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του αποδυναμωμένου τομέα Υγείας του Κονγκό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσε: «Πριν μια εβδομάδα ήμασταν αισιόδοξοι. Μερικές ημέρες αργότερα ανακαλύψαμε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Έχουμε μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο».

Ο Έμπολα, για τον οποίο δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, είναι ιδιαίτερα μολυσματικός και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εμετούς, διάρροια, εξωτερική και εσωτερική αιμορραγία και πολύ υψηλό πυρετό.

Είχε εντοπιστεί το 1976 στην ΛΔ Κονγκό, κοντά στον ποταμό Έμπολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: