5.9.12

ΚΥΠΡΟΣ: Χειροπέδες σε 13 υπαλλήλους του Δήμου Παραλιμνίου...


Eισέπρατταν χρήματα από τους παραθεριστές για κρεβατάκια και ομπρέλες και στη συνέχεια τα «τσέπωναν»...
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσό που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία του Δήμου Παραλιμνίου στην αστυνομία. Μετά την... καταγγελία εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης 13 υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι συνελήφθηκαν και στη κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία κατασχέθηκαν. Οι υπάλληλοι συνελήφθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου όπου και ανακρίθηκαν.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου προέβη σε εξέταση των ηλεκτρονικών δεδομένων στα ειδικά μηχανάκια έκδοσης των εισιτηρίων στις παραλίες και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημαρχείου και η εξέταση έδειξε αριθμό ατασθαλιών στα συγκεκριμένα μηχανάκια.

Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι εφοδιάστηκαν πριν από δύο χρόνια με τα ειδικά μηχανάκια έκδοσης εισιτηρίων – αποδείξεων και φαίνεται ότι οι υπάλληλοι μηδένιζαν τα μηχανάκια και τσέπωναν εισπράξεις. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν έντονες υποψίες για το θέμα αυτό, αλλά φέτος το έλλειμμα στο ταμείο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παραλιμνίου να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορά εξαπάτηση ή αισχροκέρδεια εις βάρος παραθεριστών αλλά υπεξαίρεση σε βάρος του Δήμου.

Ο Δήμος συνέχισε ο κ. Πυρίλλης «έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι ανέσεις και οι υπηρεσίες στις παραλίες του Πρωταρά να συνεχίσουν να προσφέρονται απρόσκοπτα. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των φορολογούμενων Παραλιμνιτών» κατέληξε ο Δήμαρχος

Εν τω μεταξύ άρχισε στις έξι το απόγευμα έκτατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου στην οποία ο Δήμαρχος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια: