16.9.12

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...


Νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη με στόχο να «κλειδώσει» οριστικά το πακέτο μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες η ... νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων τοποθετείται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους πολιτικούς αρχηγούς να συγκλίνουν σε κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις από το ποσό των 650 ευρώ, ομοίως κλιμακωτές περικοπές στα δώρα -που πάντως δεν θα επιβαρύνουν τους ήδη χαμηλοσυνταξιούχους- ενώ καμία περικοπή δεν συζητείται στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Στον αντίποδα υπό συζήτηση παραμένει το ζέον θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενδεχομένως έως και το 67ο έτος.

Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με το επιτελείο του θα είναι εν τω μεταξύ συνεχείς, καθώς η λίστα των μέτρων θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά έως το τέλος της εβδομάδας και να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς με ήδη ψηφισμένα τα μέτρα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου όπου αναμένεται να αποδεσμευτεί η «σούπερ δόση» των 31,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: