30.8.12

H EΡΤ βουλώνει με τα λεφτάκια μας άλλες τρύπες...


...άσχετες με τις αρμοδιότητές της...
Βίδος Κοσμάς

Κύριε διευθυντά,

Διαβάζω ότι στην ΕΡΤ οι προσλήψεις φιλικά διακείμενων προς την κυβέρνηση δημοσιογράφων συνεχίζονται. Αυτό σε μια δημόσια τηλεόραση την οποία πληρώνουμε για να… μην έχει πρόγραμμα. Αλλά και για να... βουλώνει με τις εισφορές μας άλλες τρύπες, άσχετες με τις αρμοδιότητές της.

Αναφέρομαι βεβαίως στο 25% του ανταποδοτικού τέλους που χρησιμοποιείται για να αποζημιωθούν ιδιώτες επενδυτές που είχαν ασχοληθεί με τη «φούσκα» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσα λοιπόν σε ετούτο το από παράλογο ως αποκαρδιωτικό σκηνικό, και τη στιγμή που η τρόικα απαιτεί μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 20%, κάποιοι βρίσκουν ακόμα ευκαιρία να βολεύουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ωστε και αν δεν έχουμε καινούργιο πρόγραμμα να έχουμε καινούργια, που λέει ο λόγος, πρόσωπα! Ανανέωση το λένε και αυτό. Και ας ξαναβλέπουμε εμείς τη «Λωξάντρα», το «Θέατρο της Δευτέρας» και την «Αναδυομένη», έτοιμοι να φουντάρουμε από τα βράχια (έστω από το μπαλκόνι) όπως ο Παύλος (ο δραματικός ήρωας του Ξενόπουλου τον οποίο ερμήνευε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης), όχι από έρωτα αλλά από πλήξη και από θλίψη για τις νοοτροπίες που δεν λένε να αλλάξουν.

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, μέσα στη γενική μαυρίλα, επανήλθε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ως στοργική μητέρα για να δηλώσει ότι ματώνει η καρδιά της με τα βάσανα του ελληνικού λαού.

* Υποθέτω ότι αυτά τα λέει για να καλοπιάνει τον έλληνα εστιάτορα στο βερολινέζικο μαγαζί του οποίου συχνάζει, ώστε να της βάζει από τη φέτα την καλή στην αγαπημένη της χωριάτικη σαλάτα και να πλένει καλά τις ντομάτες. Γιατί εμάς δεν έχει κανένα λόγο να μας καλοπιάνει…
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: