31.8.12

Ένας στους πέντε φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση...


Το 18% των φορολογουμένων, που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του... υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρη.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ είπε πως «οι πρώτες δόσεις πάνε καλά. Δηλαδή και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων δόσεων ανέρχεται στο 18%».

Μέχρι και τον Ιούλιο τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί ανέρχονταν σε 2.562.135, το 18% των οποίων ανέρχεται σε 461.184 φορολογουμένους, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τις εισφορές που καταλογίστηκαν.

Αναφορικά με τις δόσεις πληρωμής του φόρου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει, αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, καθώς απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις, ακόμη, ενώ προανήγγειλε από το Σεπτέμβριο διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: