29.8.12

Αυξάνονται ραγδαία οι άποροι στο Δήμο Αλεξανδρούπολης...


Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των απόρων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ξεπερνώντας ποσοστιάια το 300%. Αυτή τη στιγμή είναι καταγεγραμμένες 550 άπορες οικογένειες από ... το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου έναντι των 150 ατόμων το 2010.

Σύμφωνα με το e-evros.gr μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας η κοινωνική λειτουργός του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Αποστολία Στεργάτου ανέφερε ότι οι αιτήσεις αυξάνονται καθημερινά. Γι’ αυτό και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μαζί όλες τις οικογένειες. Τις έχει χωρίσει σε δύο φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου .

Οι άπορες οικογένειες από τη διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο μετρά περίπου δεκαπέντε μήνες ζωής. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Στεργάτου η προσπάθεια στηρίζεται κυρίως στους εθελοντές, ωστόσο «το τελευταίο διάστημα η εθελοντική προσφορά λόγω της οικονομικής κρίσης είναι μειωμένη ,καθώς οι καλαθούνες στα super market στην αρχή ήταν γεμάτες ενώ σήμερα είναι μειωμένες».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: