28.8.12

Σίμο, κάτσε φρόνιμα...


Με μία σκληρή δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον κ. Κεδίκογλου, για τις δηλώσεις του ότι «σε δυο μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα των συντάξεων μαϊμού» τονίζοντας ότι «με τις...

σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αποκρύπτει σκόπιμα υποβαθμίζοντας τις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες κατά τα δυο τελευταία χρόνια».

Η κυρία Γεννηματά εγκαλεί τον κ. Κεδίκογλου ευθέως, αναφέροντας ότι «οφείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να γνωρίζει και να αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα αυτό τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένα έργο που οδήγησε για πρώτη φορά στην περικοπή δεκάδων χιλιάδων μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων που χορηγούντο παράνομα για πολλά χρόνια, στην αναζήτηση αναδρομικά των καταβληθέντων ποσών και τη δικαστική διερεύνηση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι αν στη διετία 2010-2011 δεν είχε επιτευχθεί η μείωση της σπατάλης στο φάρμακο και στις δαπάνες υγείας κατά 2,5 δισεκατομμύρια τα ταμεία θα είχαν καταρρεύσει».

Στέλνει δε η κυρία Γεννηματά ένα γενικότερο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η απαξίωση αυτών των προσπαθειών ενισχύει μια λανθασμένη ρητορική που παράγεται στη χώρα και αναπαράγεται στο εξωτερικό ότι αυτά τα δυο χρόνια δεν έγιναν διαρθρωτικές προσαρμογές. Έτσι, υπονομεύεται η διεθνής εικόνα της χώρας και η διαπραγματευτική μας θέση προκειμένου να πείσουμε ότι η χώρα έχει κάνει μια μεγάλη δημοσιονομική προσπάθεια στο δυο χρόνια με βαρύ τίμημα και χρειάζεται να της δοθεί χώρος και χρόνος για να πάρει μια ανάσα».

Ειδικά για τις συντάξεις μαϊμού η κυρία Γεννηματά αναφέρει ότι «η διαδικασία ελέγχου των δικαιούχων σύνταξης ξεκίνησε από το 2010 και απέδωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα κάτι που αναγνωρίζουν οι σημερινές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Έχει μάλιστα προσφέρει ο έλεγχος αυτός σημαντικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα με τη διενέργεια της απογραφής όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων, που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε σε όλα τα ταμεία καθώς και με τη συνεχή διασταύρωση των στοιχείων, το ετήσιο οικονομικό όφελος που είχε προκύψει μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ήταν 600 εκ. ευρώ περίπου. Η διαδικασία βέβαια του ελέγχου είναι διαρκής όπως και η υποχρέωση της πολιτείας να θωρακίζει τις διαδικασίες χορήγησης παροχών, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των συντάξεων “μαϊμού”».


ΤΟ ΚΑΡΦΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: