22.8.12

«Πρωτοφανές» χαράτσι στο πολυτεκνικό επίδομα...


Εχασαν το έδαφος κάτω… από τα πόδια τους πολύτεκνοι οικογενειάρχες από το Βόλο, όταν σήμερα το πρωί παρέλαβαν την επιταγή με το πολυτεκνικό επίδομα που λαμβάνουν κάθε δίμηνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις ξεπερνούν το 50% και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Όλα αυτά την ...
ώρα που υποτίθεται… βρίσκεται σε εξέλιξη ολόκληρη συζήτηση για τη διάσωση των επιδομάτων που περιλαμβάνονται στο περίφημο κοινωνικό κράτος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Με… χέρια άδεια στην κυριολεξία έμειναν αρκετοί πολύτεκνοι που είδαν εντελώς αιφνιδιαστικά σήμερα -και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ειδοποίηση- να υφίστανται περικοπές στο επίδομα που λαμβάνουν μία φορά το δίμηνο από την Πολιτεία.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός πολύτεκνου Βολιώτη οικογενειάρχη με παιδιά ηλικίας από 10 χρόνων ενός ενάμισι έτους, που σήμερα -μέρα που έλαβε το επίδομα- δεν πίστευε στα μάτια του. Από τα 694 ευρώ που ελάμβανε το δίμηνο για τα πέντε μικρά παιδιά του, το πολυτεκνικό επίδομα μειώθηκε στα 340 ευρώ!!!

Ο ίδιος εκτιμώντας ότι επρόκειτο για λάθος, διότι επ’ ουδενί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η μείωση μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 50%, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Λάρισα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν κατάφερε παρά την επιμονή του να βρει οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα για να ενημερωθεί σχετικά.

Ο συγκεκριμένος πολύτεκνος οικογενειάρχης είναι άνεργος τους τελευταίους μήνες όπως και η σύζυγός του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το οικογενειακό εισόδημα που δήλωσε είναι μόλις 13.000 ευρώ.

Σήμερα, αγανακτισμένος, έκανε λόγο για απίστευτο εμπαιγμό εκ μέρους της Πολιτείας, που χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση ή ενημέρωση προχώρησε σε περικοπές και μάλιστα τέτοιου ύψους που δεν επιτρέπουν πλέον κανένα εφησυχασμό σε όσους ποντάρουν, έστω κάθε δίμηνο, σε αυτά τα χρήματα, αφού αποτελούν μία ουσιαστική ανάσα για την καθημερινή διαβίωση και μάλιστα μίας πολυμελούς οικογένειας.

«Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που υποτίθεται προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα αρμόδια υπουργεία καταβάλλουν προσπάθεια να διατηρηθούν και να μην πειραχτούν τα προνοιακά επιδόματα, να «επιβραβεύεται» η πολύτεκνη οικογένεια με τέτοιες πρωτοφανείς μειώσεις», επεσήμανε ο θιγμένος πολύτεκνος οικογενειάρχης, που σίγουρα δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση, αφού στη θέση του σίγουρα από χθες που άρχισε η καταβολή των επιδομάτων θα έχουν βρεθεί και άλλοι.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: