30.8.12

Σ. Λαμπρόπουλος: Δυστυχώς οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Τραγάκης στραγγάλισαν κάθε περίπτωση διαλόγου...


...και η διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα μετατράπηκε σε μια αντιδημοκρατική ψηφοσυλλεκτική αγγαρεία...
Για μεθοδεύσεις και πιέσεις για την επιβολή του ενός εκλεκτού υποψηφίου από το επίσημο οργανωτικό μηχανισμό του κόμματος της ΝΔ κάνει λόγο ο Σάκης Λαμπρόπουλος, ο οποίος, ήταν... υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Επίσης, άφηνει αιχμές στον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιάννη Τραγάκη, οι οποίοι "στραγγάλισαν κάθε περίπτωση διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης".

Όλοκληρη η δήλωσή του:


Συμμετείχα στη διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα Π.Ε. της ΝΔ, όχι για να κερδίσω λίγα λεπτά προσωπικής προβολής και δημοσιότητας, αλλά για να καταγράψω μιαν πολιτική άποψη που μέχρι τώρα δεν είχε ακουσθεί στη ΝΔ.

Με σεβασμό στα όργανα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες γνωστοποίησα τις απόψεις και προτάσεις μου αυτές με τους περιορισμένους τρόπους που είχα διαθέσιμους, στα μέλη της Π.Ε. και στα αρμόδια όργανα, τόσο επί της πολιτικής ουσίας όσο και επί της πρακτικής διαδικασίας της ψηφοφορίας.

Δυστυχώς οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Τραγάκης με τις θεσμικές τους ιδιότητες στραγγάλισαν κάθε περίπτωση διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης και η διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα μετατράπηκε σε μια αντιδημοκρατική ψηφοσυλλεκτική αγγαρεία χωρίς ουσιαστικό πολιτικό νόημα.

Οι μεθοδεύσεις και οι πιέσεις για την επιβολή του ενός εκλεκτού υποψηφίου από το επίσημο οργανωτικό μηχανισμό του κόμματος της ΝΔ - όχι από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους-σηματοδότησαν και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Μακάρι βέβαια ο μηχανισμός αυτός να ήταν ζωντανός και το ίδιο δραστήριος και πριν τις 6 Μαίου, του θλιβερού 18% της ΝΔ.

Ευχαριστώ αυτούς που με ψήφισαν αλλά και όλα τα μέλη της Π.Ε. της ΝΔ που συμμετείχαν στην διαδικασία.

Συγχαρητήρια στο νέο γραμματέα της Π.Ε. και στον έτερο συνυποψήφιο για την δημοκρατική στάση τους και εύχομαι η ΝΔ να βρει το δρόμο της δημοκρατικής οργάνωσης και να ξαναμπεί σε τροχιά αναγέννησης της πατρίδας και της παράταξης.



Σάκης Λαμπρόπουλος


Μέλος Π.Ε. ΝΔ

Πρόεδρος Β5 ΝΟΔΕ ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: