13.8.12

Αντώνη, μην ξεχνάς...το Ζάππειο 3.0...


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εδώ και περίπου δυο μήνες πρωθυπουργός της Ελλάδας, μια ιδιότητα που αντικατέστησε την προηγούμενη που είχε, αυτή του ταχυδακτυλουργού. Να μερικά από τα μαγικά για τα οποία μιλούσε δημόσια στις 22 Απριλίου στο περίφημο προεκλογικό "Zάππειο 3.0":... -Από την αρχή τους λέγαμε τι χρειάζεται: Ασφαλώς να κοπεί το έλλειμμα. Αλλά από περιστολή της δημόσιας σπατάλης. Όχι με οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις που βαθαίνουν την ύφεση. Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και...


...τα πολυτεκνικά επιδόματα. Αλλά και την στήριξη στου κτηνοτρόφους.Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα!Μπορούμε; Ασφαλώς και μπορούμε!

-Εξετάσαμε αναλυτικά, κωδικό-κωδικό, δαπάνες του δημοσίου που μπορούν να κοπούν αύριο, χωρίς να θιγούν στο παραμικρό μισθοί, συντάξεις και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Επαναλαμβάνω κωδικό-κωδικό από τον προϋπολογισμό! Μια πρώτη «συγκομιδή» τέτοιων «ανώδυνων» οικονομιών πλησιάζει τα 450 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με τις πιο συντηρητικές υποθέσεις.

- Υπάρχουν πολλοί που έχουν αγωνία, αν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. Γιατί θα επιδεινώσουν την ύφεση. Ενώ το ζητούμενο είναι να βγούμε από την ύφεση. Όχι να μπούμε πιο βαθιά. Για να σας το πω απλά, όχι ξανά μείωση μισθών, όχι νέοι φόροι και όχι νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, εφ’ όσον κάνουμε ένα πράγμα που έπρεπε να είχαμε κάνει από την αρχή: Να μειώσουμε τις απίστευτες σπατάλες του κράτους.

-Για να το πω ακόμα πιο απλά: υπάρχουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, που κόβουν μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν αγγίζουν τις σπατάλες του κράτους. Τέτοια είναι η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.Εμείς από την άλλη πλευρά, θα κόψουμε σπατάλες, για να προστατέψουμε – κι όπου μπορούμε να αποκαταστήσουμε – μισθούς και συντάξεις.

-Δεν γίνεται να κόβονται συντάξεις, όταν συνεχίζεται η σπατάλη σε ΔΕΚΟ που παράγουν περισσότερα ελλείμματα παρά δημόσιο όφελος. Άλλωστε, μόνον έτσι θα σωθούν τελικά θέσεις εργασίας.

-Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τέτοια ελλείμματα, όταν κόβονται συντάξεις που τις έχουν πληρώσει οι δικαιούχοι κι όταν κόβονται μισθοί που είναι ήδη άδικα πετσοκομμένοι. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά…

-Εγώ αντίθετα φωνάζω: «λεφτά δεν υπάρχουν»! Σε ποιους το φωνάζω; Στους δανειστές μας. Ότι δεν υπάρχουν λεφτά για νέους φόρους και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε δημόσια σπατάλη.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: