18.7.12

Η «απειλή» Σαμαρά προς τους υπουργούς...


Aν δεν δεχθούν να κάνουν ό,τι πρέπει, τότε ο ίδιος ο Aντ. Σαμαράς θα εισηγηθεί άμεσα στη νέα οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων...
Ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος θα έλθουν από σήμερα οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι αντιδρούν στις περαιτέρω περικοπές δαπανών στα υπουργεία τους.

Όπως διαβιβάστηκε ήδη από... το Μέγαρο Μαξίμου, αν δεν δεχθούν να κάνουν ό,τι πρέπει, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εισηγηθεί άμεσα μια νέα οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων.

Κι αυτό γιατί τα 11,5 δισ.ευρώ, που θα πρέπει να παρουσιασθούν ως μέτρα στην τρόικα, όταν κι όποτε έλθει, αλλιώς δεν «βγαίνουν».

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι η αντίσταση που συναντά σε πολλά υπουργεία είναι τελικώς πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει μόνο του το υπουργείο Οικονομικών να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Παράγοντες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού θεωρούν ότι αυτή την πολιτική την ακολούθησαν οι προκάτοχοι του και αποδείχθηκε 100% αποτυχημένη.

Συνεπώς, δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο λάθος και ο κ. Σαμαράς σε αυτή τη συγκυρία. Γι' αυτό και η απειλή των περικοπών θα είναι ευθεία και προπάντων ουσιαστική.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: