31.7.12

Καλά κρατεί ο πόλεμος Βενιζέλου - Στουρνάρα...


Συνεχίζεται ο υπόγειος πόλεμος που υποβόσκει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στις χθεσινές αιχμές του υπουργού Οικονομικών, ο κ.Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, τόνισε ότι... «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας από κανέναν. Δεν έχουμε ενδώσει στην αντι-μνημονιακή δημαγωγία και στον λαικισμό. Εχουμε αναλάβει δυσανάλογο πολιτικό και εκλογικό κόστος, κανείς δεν έχει υπερασπιστεί περισσότερο από εμάς την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Η αναφορά του αυτή φωτογράφισε τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ο οποίος μετά τη σύσκεψη των «τριών αρχηγών» δήλωσε πως «το ζητούμενο είναι ο επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι: «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αποφάσισε όμως και πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων που μειώνουν τη ζήτηση και πλήττουν ιδίως χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αποφάσισε πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και αυτοακυρώνονται. Γιατί τα μέτρα έχουν σημασία όταν συνδυάζονται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται η διαφορά προσέγγισης των Βενιζέλου-Κουβέλη από τη μία και του Γ.Στουρνάρα από την άλλη, σε σχέση με το πότε πρέπει να τεθεί το ζήτημα της επιμήκυνσης.
πηγη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: