30.7.12

Στις φλόγες η Κρήτη...


Εκκενώνονται σπίτια...
Κόλαση φωτιάς στην Κρήτη, με τις φλόγες τις τελευταίες ημέρες να τυλίγουν το νησί κυρίως στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στην περιοχή της Βιάννου, αφού οι... ισχυροί άνεμοι έχουν φέρει τις φλόγες σε απόσταση αναπνοής από χωριά του δήμου.

Η Κάτω Βιάννος αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα, ενώ τα δεκάδες πύρινα μέτωπα επελαύνουν προς την τουριστική περιοχή του Κερατόκαμπου.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ειδικά όταν το ελικόπτερο που συμμετέχει στην κατάσβεση απουσίαζε λόγω ανεφοδιασμού έχουν μετατρέψει την κατάσταση σε εφιαλτική.

Το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων θα συνδράμουν και αεροσκάφη καναντέρ,καθώς και πεζοπόρο τμήμα απο την Θεσσαλονίκη, ενώ όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες.
Νωρίτερα τη νύχτα , πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Σμάρι Πεδιάδος. Κι εδώ η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.


Τα νέα είναι ευχάριστα από Μάλια, Αντισκάρι και Τσούτσουρο, καθώς και οι τρεις πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο τις προηγούμενες ώρες, μετά από πολύωρες μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες. Αυτή την ώρα έχουν σβήσει όλες οι εστίες φωτιάς στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σε ύφεση επίσης βρίσκεται η φωτιά που καίει από το Σάββατο σε περιοχές του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Υπό έλεγχο ειναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 9 και 20 το πρώι σε αγροτική περιοχή, στον Κάστελο Ρεθύμνου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Π.Υ με το ανάλογο προσωπικό, ενώ επιχείρησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Βελονάδο του Ρεθύμνου, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι σημειώθηκε πυρκαγιά και στον Μακρύ Γυαλό της Ιεράπετρας.

Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα μέτωπα των πυρκαγιών δυσκολεύουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις..
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: