16.7.12

Μαρτυρία για τον 64χρονο γιατρό...


«Eίχε εξαντληθεί οικονομικά»...
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ένας 64χρονος γιατρός πέφτοντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης.

Ο ... αυτόχειρας γιατρός-ακτινολόγος στην ειδικότητα-ήταν και μέλος του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη της αντιπολίτευσης «Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία».

Η Τζένη Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης στην οποία ήταν δημοτικός σύμβουλος ο 64χρονος γιατρός, λέει:

"Από ότι μάθαμε πήγε γύρω στις 5 το πρωί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του. Εκει πέρασε από τον θάλαμο και βγήκε έξω στον εξώστη. Παρά τις προσπάθεις να τον πείσουν να κατέβει, έπεσε στο κενό.

Τι νας σας πω; Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι. Ήταν δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη μας. Πολλα χρόνια διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος.

Αυτό που μπορώ νας σας πω είναι ότι ήταν ένας εντιμότατος άνθρωπος και πολύ σκεπτομενο άτομο. Φιλοσοφούσε δηλαδή.

Συνταξιοδοτήθηκε πριν από περίπου 6 μήνες και τελευταία είναι αλήθεια ότι φαινόταν προβληματισμένος. Δεν μίλαγε δηλαδή πολύ. Ξέρω ότι τώρα τελευταία-μου είχε πει δηλαδή-οτι έφτιαχνε ένα σπίτι και είχε εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα αίτια ήταν οικονομικά. Δεν ξέρω κιόλας τι να σας πω. Είμαστε σοκαρισμένοι.

Έχει μια υπέροχη οικογένεια με δύο μεγάλα παιδιά. Κι αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι ήταν ένας ακέραιος επαγγελματίας. Δηλαδή ως ακτινολόγος εξυπηρετούσε τους πάντες ανα πάσα ώρα και στιγμή. Κι εδώ στην παράταξη μας τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από τις εκλογές μας ειχε βοηθήσει πάρα πολύ. Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ".

«Μην ανοίξετε το στρώμα, θα πέσω»

Έπεσε στο κενό τελικά ο γιατρός, ο οποίος από νωρίς το πρωί απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Νοσοκομείο Λαμίας...

Το θρίλερ ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το πρωί. Ο 64χρονος, πρώην διευθυντής τμήματος του νοσοκομείου, είχε σκαρφαλώσει στο πρεβάζι του 5ου ορόφου και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο νοσοκομείο είχε φτάσει και η σύζυγός του, που μαζί με φίλους του γιατρούς και ειδικό ψυχολόγο προσπαθούσε να τον πείσουν να μην πηδήξει, αλλά μάταια.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, οι φίλοι του γιατροί που του μιλούσαν συνέχεια, ακόμη και η σύζυγός του που έφτασε στο σημείο, κανένας δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

Η πυροσβεστική που είχε κληθεί είχε μαζί της το ειδικό στρώμα ασφαλείας το οποίο δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, καθώς ο άντρας απειλούσε ότι εάν το αναπτύξουν, τότε και θα πέσει. Επίσης είχε δώσει εντολή να μην βλέπει κανέναν ένστολο.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ φως αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της συζύγου του και της κόρης του.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Το συγκλονιστικό απονενοημένο διάβημα του συνταξιούχου γιατρού το πρωί στη Λαμία, έχει βυθίσει στο πένθος όλη την περιοχή.

Σοκαρισμένος είναι και ο δήμαρχος Λαμιέων Γεώργιος Κοτρωνιάς. Ο Τοπικός άρχοντας και το Δημοτικό Συμβούλιο με ανακοίνωση, εκφράζουν στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος τα συλλυπητήρια και τη βαθιά τους θλίψη.

Ο άτυχος άντρας, είχε ανέβει στον 5ο όροφο του νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του και λίγο μετά τις 05:00 το πρωί βγήκε στο περβάζι.

Παρά τις εκκλήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των συγγενών τους, ο 64χρονος μετά από τρεις ώρες περίπου, έκανε τον σταυρό του και πήδηξε στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο θάνατος του 64χρονου γιατρού, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών, έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη Λαμία, αλλά και όλη τη Φθιώτιδα, αφού ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Μάλιστα στο παρελθόν είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος στη Φθιώτιδα.

Αναβολή γιορτής

Εξαιτίας του απροσδόκητου χαμού του 64χρονου γιατρού, η προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (οδός Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος) μικρή γιορτή προς τιμήν των εθελοντών των προηγουμένων ετών της διοργάνωσης «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ» ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Λίγες ώρες μετά το τραγικό φινάλε που έβαλε στη ζωή του ένας 64χρονος γιατρός πηδώντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα, στις 8:44 το πρωί προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα τέως ιατρός και Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Στην επιχείρηση διάσωσής του, με επικεφαλής ειδικό διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχαν εθελοντικά ιατροί-φίλοι του εκλιπόντος και ο ψυχίατρος του νοσοκομείου, χωρίς δυστυχώς να καταφέρουν να τον μεταπείσουν.

Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει συναδέλφους και φίλους, καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΣ»



Πηγή: nocomments.gr - lamiareport.gr - lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: