3.7.12

Η συνάντηση στην οικία του Παλαιού Ψυχκού και τα 3+1 νέα κόμματα.


.kourdistoportocali
Από την Ιόλη Πιερίδη
-Δεν θα επιτρέψουμε αμαχητί στον Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή…
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της συνάντησης των τριών μεγαλομηντιαρχών στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Αυτό που κυριάρχησε στη κουβέντα ήταν η διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά.
Και οι...
3 έδωσαν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης, μέσα στο ίδιο έτος, το 2013. Κανείς τους δεν δίνει στη κυβέρνηση πάνω από 12 μήνες ζωή. Η συγκεκριμένη εκτίμηση τους δεν έχει να κάνει με την περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι αλήθεια δέχθηκε πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Έχει να κάνει με τις πρώτες απογοητευτικές κυβερνητικές ενδείξεις, ιδιαίτερα δε τους χειρισμούς που αφορούν την υπουργοποίηση του Βασίλη Ράπανου αλλά και τον τρόπο που έγινε η αλλαγή καθεστώτος στην Εθνική Τράπεζα. Οι μηντιάρχες που συναντήθηκαν σε κατοικία η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνη του Λουκά Παπαδήμου έκαναν λόγο για τέλμα στις αποκρατικοποιήσεις, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου, και ανέφεραν το παράδειγμα του ΟΠΑΠ ο οποίος δεν βρίσκεται καν στη πρώτη γραμμή των υπό αποκρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Συμφώνησαν ότι πρέπει να δράσουν τάχιστα και δεν άργησαν να πέσουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν καταλυτικό ρόλο στη περίπτωση αποτυχίας του υπό τον Σαμαρά κυβερνητικού σχήματος.

Οι κ.κ Λουκάς Παπαδήμος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Ραγκούσης θεωρούνται από τους συγκεκριμένους μηντιάρχες ως εν δυνάμει αρχηγοί κομμάτων. Ήδη οι ζυμώσεις είναι πυρετώδεις και οι προθέσεις των πολιτικών που αναφέραμε θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο ευδιάκριτες. Κομβικό ρόλο στο κόμμα του Λουκά Παπαδήμου θα έχει ο καθηγητής κ. Τάσος Γιαννίτσης ενώ στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη οι μηντιάρχες βλέπουν έναν δυναμικό κεντροδεξιό δίχως τις αντιπάθειες της Ντόρας. Αυτός όμως που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει πρώτος την δημιουργία του κόμματός τους είναι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Στοά (του) Π80 που πρόκειται να συνέλθει σε μερικά 24ωρα-κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Αυτές οι κινήσεις παραπαίμπουν σε πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού στην οποία ποντάρουν εκείνοι που θέλουν να ελέγχουν τις εξελίξεις. Το κύριο μέλημά τους είναι η ανάσχεση του κυβερνητικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσει κανείς και τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου, ο οποίος ετοιμάζει ένα εντελώς νέο κόμμα, η έννοια κινούμενη άμμος για το πολιτικό τοπίο δεν είναι υπερβολή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: