30.6.12

Κολοράντο: Δέσμευση Ομπάμα για βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές...


Για την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην πολιτεία του Κολοράντο δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή, όπου τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν... χάσει τη ζωή τους και 35.000 ακόμη έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κατά την επίσκεψή του ο Μπαράκ Ομπάμα πέταξε με το αεροσκάφος Air Force One πάνω από την περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές, τις χειρότερες στην ιστορία του Κολοράντο, οι οποίες μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα.

Μέχρι την Παρασκευή οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει 68.800 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, τα περισσότερα από τα οποία στο εθνικό δάσος Πάικ, δυτικά του Κολοράντο Σπρινγκς, μια πόλη με περισσότερους από 400.000 κατοίκους.

Αν και οι πυροσβέστες σημειώνουν ότι περίπου 20.000 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από την πυρκαγιά, έχει αρθεί η διαταγή εκκένωσης για περίπου 35.000 κατοίκους. Μέχρι στιγμής 347 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Την Παρασκευή ο διοικητής της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς Πίτερ Κάρεϊ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε μία δεύτερη σορός σε ένα καμένο σπίτι. Ο πρώτος νεκρός εξαιτίας της φωτιάς είχε εντοπιστεί αργά την Πέμπτη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν φέτος τη ζωή τους στη διάρκεια της περιόδου των πυρκαγιών στο Κολοράντο έχει φτάσει τους έξι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: