30.6.12

Εν αναμονή αποφάσεων οι πρυτάνεις...


Ψήφισμα με το οποίο και ζητάει να γίνουν τέσσερις αλλαγές στο νέο νόμο - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, αναμένεται να εκδώσει η Σύνοδος πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων που συνεδριάζει στην Ερέτρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ...
σημεία που θέτουν ως κρίσιμα για την λειτουργία των ΑΕΙ είναι τα εξής:

-Η διοικητική υποβάθμιση των τμημάτων και των τομέων στα πανεπιστήμια, για τα οποία ζητούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ως είχαν πριν την θέσπιση του νέου Νόμου.

-Το θέμα της εκλογής πρυτανικών αρχών και κοσμήτορα στις Σχολές. Ζητούν επιλογή από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι διορισμό τους.

-Τα Συμβούλια Διοίκησης στα ΑΕΙ, για τα οποία ζητούν να έχουν μόνο ρόλο εποπτείας και ελέγχου και όχι αρμοδιότητες στον χειρισμό ακαδημαϊκών θεμάτων.

-Την φοιτητική μέριμνα, για την οποία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στον νέο Νόμο.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, αναμένεται να φτάσει στην Ερέτρια στις 7 το απόγευμα για την πρώτη ομιλία του προς τους πρυτάνεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αναμένεται να δηλώσει ότι ο Νόμος Πλαίσιο θα εφαρμοστεί καθώς αποτελεί νόμο του κράτους. Παράλληλα θα ακούσει τις απόψεις των πρυτάνεων και θα ανανεώσει το ραντεβού του μαζί τους.

Μαζί με τον κ. Αρβανιτόπουλο, στην Ερέτρια θα βρίσκεται και ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου. Εκτιμάται τέλος, ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα επιδιώξει να ρίξει τους τόνους και να επιτύχει συναίνεση με την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: